Prethodni članak
Sljedeći članak

"Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice"

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta tako što se mijenja način izdavanja propusnica


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. U posljednja 24 sata broj zaraženih porastao je za 96 i sada je ukupno zaraženo 963 ljudi.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta tako što se mijenja način izdavanja propusnica. - Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice - rekao je Božinović. Evidentirano je 6700 pokušaja da se napusti mjesto prebivališta. Policija nije izricala kazne, rekao je Božinović, osim u stotinjak slučajeva kod osoba koje su bile u samoizolaciji, prenosi Index.hr.

Ministar Beroš kazao je da su usporedbe s drugim zemljama relativni orijentir. - Mi dobro stojimo. Ali danas moram reći da mi ne znamo u kojoj fazi utakmice jesmo, ali znamo da ćemo ako treba igrati i produžetke. Popuštanja nema i ne smije biti. Moramo i dalje poštivati mjere. Hvala na potporama koje Stožer dobiva, ali mi nismo tim koji igra, cijeli narod je na terenu i igra utakmicu protiv koronavirusa - rekao je Beroš.

Alemka Markotić kazala je da u Klinici imamo 18 ljudi na respiratoru, jedan je u težem stanju. Stanja drugih su blaža do srednje teška. Ima onih na granici da će se pogoršati, ali ima i onih kojima se stanje poboljšalo na respiratoru. Među djecom koja su pozitivna radi se o blažem obliku bolesti, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook