Prethodni članak
Sljedeći članak

OD 1. PRVOG TRAVNJA ZATVARANJE PRUGE: Vlakove će zamijeniti autobusi, donosimo vozni red

Predviđaju se kašnjenja od 10 do 15 minuta, najavili su iz HŽ-a

  • foto:arhiva

    foto:arhiva


Kako smo već pisali, od ponedjeljka 1. travnja zatvara se pruga od Zaboka do Zaprešića. Pruga će, prema najavama iz HŽ-a biti zatvorena do 1. listopada ove godine. U tom periodu izvodit će se radovi na postojećem kolosijeku i objektima poput mostova, propusta i pothodnika. U navedenom periodu neće biti željezničkog prometa, nego će se putnici prevoziti autobusima. Autobusi će voziti po voznom redu vlakova.

Dio autobusa vozit će izravno na relaciji Zaprešić - Zabok i obratno, a dio će se zaustavljati na svim stajalištima. Također, autobusi će prevoziti putnike na relaciji Zabok-Gornja Stubica i obratno umjesto osam vlakova koji radnim danom voze između 14 i 19 sati.

Zbog veće cestovne udaljenosti između kolodvora te eventualnih gužvi na cestama očekuje se produljenje voznog vremena autobusa od 10 do 15 minuta u odnosu na vozni red vlakova. Detalje zamjenskog autobusnog prijevoza – gdje se točno nalaze autobusna stajališta, umjesto kojih vlakova voze brze ili spore autobusne linije te u koje dane u tjednu ne voze – putnici mogu saznati iz letaka koji se nalaze u vlakovima, kolodvorima i stajalištima.

Dodajmo kako će prekrcaj putnika s vlakova na autobuse biti u Kolodvorskoj ulici u Zaboku (kod blok kolodvora) te će ta ulica biti zatvorena za ostali promet koji će se preusmjeravati na Ulicu Matije Gupca.

Karte se kupuju na željezničkim kolodvorima, gdje i dosad. 

Iz Hž-a mole sve putnike za strpljenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook