Prethodni članak
Sljedeći članak

OBRTNIČKA VEČER UDRUŽENJA OBRTNIKA ZLATAR: Dodijeljene nagrade jubilarcima

Uručena su priznanja Obrtničke komore obrtnicima zlatarskog Udruženja koji obilježavaju 20, 25 i 30 godina uspješnog rada


Udruženje obrtnika Zlatar u subotu je održalo svoju Obrtničku večer. Sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga, a govor dobrodošlice održala je zamjenica gradonačelnika Jasenka Auguštan-Pentek. Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Davor Pleško istaknuo je dobru suradnju obrtnika sa Županijom, a osvrnuo se i na probleme u obrtništvu poput rada na crno odnosno obavljanja neregistrirane djelatnosti te potrebi obrazovanje kadrova za potrebe obrtništva.

Obrtničkoj večeri prisustvovao je i župan Željko Kolar, koji je govorio o projektu prezentacije srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama, koji je u tijeku, gdje je stavljen naglasak na deficitarna  zanimanja, a provodi se u suradnji s Obrtničkom komorom, Gospodarskom komorom, Hrvatskim zavodom za  zapošljavanje i srednjim školama naše županije. Večeri obrtnika prisustvovali su i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, predsjednik HOK – a Dragutin Ranogajec i predstavnici drugih udruženja.

Uručena su i priznanja Obrtničke komore obrtnicima koji obilježavaju 20, 25 i 30 godina uspješnog rada. Priznanje za 20  godina uspješnog vođenja obrta dobili su Gordana Kuharić, vlasnica obrta Frizerski salon „Gordana“ iz Mihovljana,  Obrt „Naumplast“ proizvodnja predmeta od plastike i  trgovina iz Zlatara, Adalbert Bogi, vlasnik obrta Vodovod, centralno grijanje i klimatizacija „Bogi“ iz Belca, Marijan Hoić, vlasnik obrta Autopraona „Blic“ iz Zlatar Bistrice i Dragutin Kulfa, vlasnik obrta Servis Kulfa iz Lobora. Za 25 godina uspješnog rada priznanja je dobio Ivica Krpelnik, vlasnik obrta „Prijevoz Krpelnik“ prijevoz osoba i stvari iz Zlatar, a za 30 godina supješnog vođenja obrta priznanje je primila Višnja Loparić, vlasnica obrta Frizerski salon za žene i muškarce iz Lobora. U nastavku večeri nastupila je Dramska sekcija KUD-a Lobor  sa skečom iz njihove predstave 'Pošteni lopov' pod vodstvom Anite Klemar, a pripremljena je i tombola čiji prihod je namijenjen za pomoć pri kupnji medicinskog pomagala za Daniela Plašća. Zabava je nastavljena uz Fakini Bend. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook