Prethodni članak
Sljedeći članak

OBOREN REKORD: Muzej krapinskih neandertalaca posjetilo sto tisuća ljudi

Ostvaren je rekordan broj posjetitelja MKN-a tijekom 2017. godine

Muzej krapinskih neandertalaca je tijekom 2017. obišlo 96 614 osoba, što je rekordan broj u zadnjih 7 godina, a što dokazuje da stalni muzejski postav i programi koje Muzej organizira još uvijek privlače brojne posjetitelje. Muzej ponajviše obilaze grupe učenika u sklopu organiziranih školskih izleta, zatim grupe umirovljenika, ali i odraslih osoba te individualni posjetitelji, obitelji s djecom.

Posjetitelji u Muzej dolaze iz različitih dijelova Hrvatske, ali i iz gotovo svih dijelova svijeta pa Muzej za 2017. bilježi 8776 stranaca.

Uz obilazak stalnog postava posjetitelji obilaze i Nalazište Hušnjakovo, a tijekom 2017. godine imali su priliku sudjelovati i u različitim edukativnim programima, manifestacijama te razgledati nekoliko atraktivnih izložbi. Održano je sveukupno 110 edukativnih radionica i predavanja za 2649 posjetitelja, ponajviše za djecu osnovnih škola.
Realizirani su i posebni edukativni programi, XII. Zimske radionice i igraonice, Dani Dragutina Gorjanovića

– Krambergera i 22. Edukativna muzejska akcija koja je u Muzeju krapinskih neandertalaca bila na temu evolucije psa i nosila naziv 'Tajne porijekla i razvoja čovjekova najboljeg prijatelja'.
Održana je i 18. Ljetna geološka škola koja je bila izuzetno uspješna, a u kojoj je tijekom 5 ljetnih dana sudjelovao velik broj djece koja su učila o prapovijesti kroz terensko istraživanje i kreativno izražavanje. Muzej je organizirao i edukativne radionice u suradnji s različitim udrugama te svojim aktivnostima za djecu uključio u programe manifestacija koje organizira lokalna zajednica.

Tijekom godine su u Muzeju bile postavljene i izložbe 'Špilja Vindija' kojom je prezentirano još jedno poznato nalazište neandertalaca i 'Fosilna bogatstva Hrvatskog zagorja i Podravine' na kojoj su uz brojne originalne fosile poput atraktivnih zuba mamuta, po prvi puta bili izloženi i nalazi se čuvaju u privatnim zbirkama. Veliku posjećenost imala je i međunarodna izložba 'ICE AGE EUROPE NOW' koja je u ljetnim mjesecima bila postavljena na otvorenom, ispred nove muzejske zgrade, a koja je na osebujan način prikazala život paleolitičkih lovaca i nomada.

Muzej krapinskih neandertalaca je tijekom 2017. bio i mjesto održavanja različitih manifestacija poput „Noći muzeja“ , obilježeni su „Dani europske baštine“, Javna ustanova za zaštitu i upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ je u Muzeju održala promociju knjige „Noćni leptiri“ i događanje „Međunarodna noć šišmiša“, a u sklopu Ljeta u Krapini koje organizira TZ Grada Krapine u atriju Muzeja su odigrane i tri predstave GK Gavella. Uspješna 2017. godina poticaj je za još uspješniju 2018. u kojoj nas također očekuju brojni zanimljivi programi i događanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program