Prethodni članak
Sljedeći članak

OBNOVILI ZAVJETE: Šezdeset godina braka Štefice i Pepeka

Supružnici Posavec proslavili šezdesetu godišnjicu braka obnovom zavjeta u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhju


Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život. Lijepo je stoga kad parovi slave 60. godišnjicu braka, kao što su to u subotu 16. veljače u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju proslavili Pepek i Štefica Posavec, uz obnovu bračnih zavjeta i blagoslov fra Ferde Posavec. Oboje dobrog zdravlja i vedrog duha, sretni su što su doživjeli da opet zajedno stanu pred oltar.

Druženja u obiteljskom okružju ih najviše vesele, stoga su svoj dijamantni pir Pepek i Štefica proslavili zajedno sa obitelji i rodbinom u restoranu „Noć i dan“, što si davne 1959. nisu mogli priuštiti: – Bilo je to malo i skromno vjenčanje, zato smo sretni što smo sad pozvali više dragih nam ljudi i zajedno se proveselili. Ovaj put smo imali i tortu – kaže Pepek. Štefica dodaje: – Proslavili smo 45 godina braka, nismo se nadali 50, a evo nas sad - dočekali proslavu 60. godišnjice koju su nam priredili naša djeca i unuci. Recept dugovječnosti njihovog braka jest u Božjoj pomoći, dobrom zdravlju te uzajamnom poštovanju i ljubavi – otkrivaju supružnici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook