Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnova gornjostubičke škole kroz ljetne praznike

Ukupna vrijednost projekta je 7.128.970,58 kuna, od čega će se 4.224.532,34 kuna financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 2.904.438,24 kuna financirat će Krapinsko - zagorska županija


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica ove godine dobit će novu fasadu, izolaciju tavana te stolariju na sportskoj dvorani. Odluku o dodjeli 4.224.532,34 kuna za energetsku obnovu gornjostubičke škole početkom ožujka županu Željku Kolaru uručio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Toplinska izolacija i ventilacija

Naime, Krapinsko – zagorska županija je kao nositelj projekta energetske obnove škole projekt prijavila na javni poziv ''Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'', koji je raspisalo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Ukupna vrijednost projekta je 7.128.970,58 kuna, od čega će se 59,26 posto, odnosno 4.224.532,34 kuna financirati bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 2.904.438,24 kuna financirat će Krapinsko - zagorska županija. Radovi su planirani tek za 2019. godinu. Napravit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, izolacija tavana, negrijanih prostora potkrovlja i krovova, zamijenit će se postojeća vanjska stolarija PVC stolarijom, izgraditi sustav ventilacije u sportskoj dvorani i učionicama te će se zamijeniti kompletna električna rasvjeta visokoučinkovitom LED rasvjetom.

Manji troškovi

Ulaganje u energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Matije Gupca rezultirat će nižim energetskim troškovima i nižim troškovima održavanja, a direktno će utjecati i na poboljšanje radnih uvjeta te podizanje kvalitete obavljanja primarne funkcije odgoja i obrazovanja, čemu se veseli i ravnateljica škole Sanja Knezić. – Izuzetno smo zadovoljni što smo „upali“ u energetsku obnovu škole u Gornjoj Stubici. Zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru na podršci. Veseli nas što ćemo smanjiti račune za energente i sretni smo da će zgrada dobiti novi izgled – rekla je ravnateljica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook