Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u Lobor – gradu

Predavanje, edukacija, ples te druženje uz gljivarski kotlić za korisnike i goste


Svjetski dan mentalnog zdravlja Dom za odrasle osobe Lobor - grad obilježio je 11. listopada. U suradnji s Gljivarskim društvom Medenka iz Zlatara u dvorištu Doma organizirano je nekoliko aktivnosti. Članovi društva postavili su izložbeni stol s brojnim gljivama te pripremili edukaciju o vrstama gljiva koje se mogu naći u našim šumama, a pripremali su i gljivarski kotlić za domaćine i goste. 

U mirisima i okusima uživali su brojni gosti među kojima su bili načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, ravnatelji osnovnih škola iz Lobora i Mača, predstavnici Udruge sv. Ana, kao i ravnatelji, suradnici i korisnici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda te domova za odrasle osobe Bidružica, Šestinski dol, podružnica Mirkovec i Jalžabet te brojni drugi gosti.

Ove godine poseban naglasak je stavljen na očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Sukladno tome organizirano je predavanje s temom „Stres na poslu“ koje je održala prof. rehabilitator Nataša Klarić, djelatnica Doma. Prisutni gosti dobili su informacije i savjete kako mogu ojačati osobne resurse za nošenje sa svakodnevnim izazovima i stresorima, kako onima na radnom mjestu tako i općenito u svakodnevnom životu.

Tom prigodom dovršeno je uređenje sale za sastanke u kojoj su sudjelovali djelatnici i radna terapija Doma gdje su izloženi radovi korisnika, a za korisnike bio je organiziran i veliki ples. Ravnateljica Doma Darinka Sviben napomenula je važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te važnost svakog pojedinca u njegovu očuvanju i zahvalila svima na odazivu. Nakon provedenih aktivnosti, druženje je nastavljeno uz gljivarski gulaš i slastice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook