Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježavanje Svjetskog dana hipertenzije

Obilježavanje Svjetskog dana hipertenzije inicirala je Svjetska liga za hipertenziju 2005. godine, od kada se redovito obilježava s ciljem podizanja svjesnosti opće populacije o potrebi kontrole krvnog tlaka


Ove godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prigodni edukacijsko - promotivni letak „Čuvajmo zdravlje srca i krvnih žila“ i letak „Smanjite unos soli, kontrolirajte krvni tlak“. Povišeni krvni tlak ili hipertenzija je tiha podmukla bolest, koja godinama ne mora pokazivati nikakve simptome. Hipertenzija predstavlja globalnu epidemiju - preko 1,5 miljardi ljudi u svijetu boluje od hipertenzije, koja je najznačajniji čimbenik za bolesti srca, moždani udar i bolesti bubrega.

Zbog važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti i edukacije stanovništva o potrebi kontrole krvnog tlaka Zavod za javno zdravstvo Krapinsko- zagorske županije u suradnji s patronažom Doma zdravlja Krapinsko - zagorske županije obilježiti će ovaj dan dijeljenjem edukacijskih materijala i mjerenjem tlaka građanima na tri lokacije u Krapinsko-zagorskoj županiji: 26. svibnja od 10 do 12 sati na Sajmu u Zlataru, 26. svibnja od 12 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta na trgu K. Š. Gjalskog u Zaboku te 28. svibnja od 12 do 14 sati na Sajmu u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook