Prethodni članak
Sljedeći članak

OBILJEŽAVAJU SE DANI MODROVCA Ove nedjelje recital duhovne poezije kod kapelice i Modrožanska utrka

Recital je međunarodnog karaktera, a Memorijalna utrka svake godine okupi velik broj sudionika

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Ovoga vikenda obilježavaju se Dani Modrovca, u Gornjoj Stubici.

U nedjelju, 12. kolovoza s početkom u 11 sati, kod Kapele svetog Vinka u Modrovcu održava se sedmi po redu međunarodni recital duhovne tematike, Srce Isusa i Marije. Kako nam je ispričala Tatjana Hikec, predsjednica Gornjustubičke udruge Lipin cviet koja je organizator, na završni dan recitala svoj je dolazak potvrdilo 35 autrora. Prijavljuju se i sudionici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te čak i iz Njemačke i Kanade.

– Svake godine zaprimimo radove u prosjeku osamdesetak autora, tako da je do sada na recitalima sudjelovalo preko 270 autora. Neki se javljaju na natječaj redovito svake godine, a i pristižu nam radovi novih autora – kaže Hikec, dodavši kako su radovi koje autori šalju duhovne tematike, posvećeni molitvi, Bogu, Crkvi, vjeri i promišljanjima o životu, smislu postojanja, o smislu naših križeva, autori riječima izriču svoje radosti, žalosti i tuge. Prve dvije godine recital bio natjecateljskog karaktera, a posljednjih se godina odabiru samo radovi za objavu u zborniku, ne i za nagrade. Zahvaljuje na podršci Glasu koncila, Zagorskom listu i Glasniku Srca Isusova i Marijina, kao i lokalnim radio postajama, ali i na dosadašnjoj financijskoj potpori Općini Gornja Stubica i Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Nažalost, to nije slučaj ove godine. Ove godine financijska podrška našem međunarodnom recitalu od strane Županije je izostala, a podrška Općine se u velikoj mjeri smanjila, što je dovelo u pitanje tiskanje ovogodišnjeg zbornika. No, on će svejedno biti otisnut u manjoj nakladi, ali s obzirom na financijska sredstva s kojima raspolažemo ove godine za drugu godinu ne možemo planirati i tiskanje zbornika. Recital će se nastaviti održavati i dalje, ali bez zbornika, čime će se znatno smanjiti broj autora koji će sudjelovati i biti će ukinut njegov međunarodni karakter. Ako bi se pojavio netko zainteresiran za podršku našem duhovnom recitalu kao zajednički organizator s nama, otvoreni smo za svaku suradnju i razgovor – ispričala je Hikec.

Nakon recitala služit će se sveta misa u 12 sati, a potom slijedi druženje na već tradicionalnom proštenju uz kapelicu. Nedjeljno je poslijepodne rezervirano na 11. Modrožansku utrku, 16. Memorijal Marijana Lukine.

foto: arhiva

Dužina utrke je 10.5 kilometra, a start je u 17 sati kod Društvenog doma u Modrovcu. Startnina iznosi 60 kuna, a prijaviti se možete putem web stranice www.utrka.com ili na dan utrke do 16.30 sati kod starta. U sklopu događanja, održat će se i utrka građana na 2.1 kilometar, kao i utrka za djecu školske i predškolske dobi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook