Prethodni članak
Sljedeći članak

Obdukcija isključila nasilnu smrt

Biserka Cvek (42), medicinska sestra iz Klokovca, koja je proteklu srijedu pronađena mrtva u potoku Kostelina nadomak sv


Biserka Cvek (42), medicinska sestra iz Klokovca, koja je proteklu srijedu pronađena mrtva u potoku Kostelina nadomak svoje kuće, nije umrla nasilnom smrću, pokazao je nalaz obdukcije.


Biserka je pronađena trećinom dijela tijela u potoku, licem prema tlu i smrznuta zbog sibirske hladnoće koja je tih dana Zagorje okovala ledom. Tijelo su iz ledenih okova oslobodili vatrogasci JVP Zabok, koji su morali upotrijebiti i motornu pilu. Pronašao ju je obiteljski prijatelj, koji se kobnog dana uputio u potragu sa svojom ženom te Biserkinom obitelji.

Nestanak žene prijavio je njezin muž Stjepan, došavši osobno u zabočku policijsku postaju, u srijedu oko 14 sati gdje je izjavio da je nema od utorka ujutro. Nepuna tri sata nakon toga, obistinile su se nagore slutnje. Biserka, omiljena medicinska sestra dječjeg odjela Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, ostavila je iza sebe dva sina, blizance, koji vjerojatno nikada neće dokučiti što je njihovu majku nagnalo da odšeće po hladnoći od -16 stupnjeva, koliko je te srijede izmjereno u Zagorju, na potok, u kojeg se najvjerojatnije odskliznula.

Ta i brojne druge nedoumice, među kojima i toksikološki nalaz obdukcije koji je potvrdio prisutnost alkohola u njezinoj krvi, premda se poznanici zaklinju da nikada nije pila, nameću se svima koji su je poznavali kao milu osobu, a ni istraga ne može biti okončana dok se ne sagledaju svi aspekti. Bude li potrebno, istraga će se i proširiti, odluči li tako Državno odvjetništvo, no sigurno je, uzrok smrti nije nasilje.

A istraga je neobično široka već u ovoj fazi: ispitani su svi, od članova obitelji, do mještana i kolega s posla, obiteljskog liječnika...no upitnici se nižu i dalje. Kako bilo, Biserke više nema, a što je prethodilo njezinom kraju, teško da će ikad itko dokučiti.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook