Prethodni članak
Sljedeći članak

Obavijest o otežanim uvjetima na cestama

Po slabljenju vjetra u djelatnici zimske službe će u najkraćem mogućem roku osigurati prohodnost prometnica


Grad Krapina obavještava da na području grada zimsku službu, odnosno čišćenje kolnika nerazvrstanih cesta obavlja tvrtka Krakom, a kolnike državnih cesta (D-1, D-206, D-35 i D-74) čiste službe Hrvatskih cesta.

Čišćenje se obavlja prema prioritetima. U I zoni čišćenja su prvenstveno glavne ceste (bivše županijske ceste) te ulice za pristupe u centar grada. Grad Krapina moli građane za oprez i strpljenje, a vozače da koriste glavne prometne pravce i pošutuju obavijesti o prometovanju na svim cestama.

Izrazito jak vjetar koji već nekoliko dana puše na području Grada Krapine zajedno s niskim temperaturama i snježnim padalinama stvara velike probleme zimskoj službi u održavanju prohodnosti prometnica te na taj način i sigurnom i nesmetanom odvijanju prometu. Unatoč prolasku ralica i strojeva ceste nakon kratkog vremena zbog jakog vjetra izgledaju kao da nisu ni čišćene.

Obzirom na vremenske uvjete molimo sve građane za strpljenje i razumijevanje. U slučaju hitnih situacija koje se nažalost ne mogu predvidjeti molimo Vas da kontaktirate dežurnu službu u Krakomu na broj 091 371 17 34, govore iz Grada Krapine.

Po slabljenju vjetra u djelatnici zimske službe će u najkraćem mogućem roku osigurati prohodnost prometnica.

Molimo da i vozači da paze kako parkiraju vozila na ulazima u gradske ulice kako bi zimska služba neometano mogla raditi svoj posao jer smo proteklih dana bili svjedoci kako to nije bilo moguće upravo zbog neodgovornih pojedinaca koji su svoja vozila ostavljali na cestama ili nogostupima tako da vozila zimske službe nisu mogla ući u pojedine ulice. Također, obavještavamo da su vlasnici i korisnici zemljišta, stanova, zgrada i poslovnih prostorija dužni uklanjati snijeg i led sa pješačkih prilaza i drugih javnih površina ispred objekata, kao i oko objekata i zemljišta koje koriste. Ako obveznici ne izvrše svoju obavezu, Grad Krapina može naručiti čišćenje od drugih osoba, a na trošak obveznika ili izreći novčanu kaznu prema Odluci o komunalnom redu, apeliraju iz Grada Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook