Prethodni članak
Sljedeći članak

NPK-H u holivudskom stilu

„...Za pout do zviezdi ne treba ti puone, za pout do zviezdi debeli grtašlin i bunt penez vu njem...“ pjeva


„...Za pout do zviezdi ne treba ti puone, za pout do zviezdi debeli grtašlin i bunt penez vu njem...“ pjevalo se u Staroj pošti u Zlataru. Već oko osam sati u poznati rockerski kafić nije se moglo ući. Ugašena svjetla, crveni tepih i reflektori. Jednom rječju pravi holivudski spektakl na kojem se promovirao prvi spot zlatarskog rock benda NPK-H (nemoj posechi kuruzu-hvala).

Glavni glumci Sina, Đuro i Lutka ušli su u celebrity stilu. Pod reflektorskim svjetlima pred njima se odmatao crveni tepih. Na velikom video panou vrtjele su se scene iz spota, snimane na ulicama Zlatara, na igralištu i u samom kafiću. Sa šaljivom notom i Žuninim osebujnim stihovima zlatarski rockeri su ponovno oživjeli gradsku scenu.

Na promociji se okupio velik broj prijatelja i fanova grupe, osnovane još daleke 1991. godine. „Izdali sme album HOPSHI MALE za Slušaj Najglasnije 1995. Znova pocheli 2007. i još nisme stali“ napisali su na svojim web stranicama. U sadašnjem postavu su Žuna kao vokal, Jura na bubnju, Boxy i Šiljo na gitarama te Bob na basu. Zabilježili su već nekoliko svirki, a ovog ponedjeljka će svirati i u KSET-u s KAWASAKI 3P. Dvije „stare“ pjesme su nedavno obradili, a još četiri planiraju iznova odsvirati i snimiti u lipnju, nakon čega bi na svjetlo dana trebao izaći i novi album.

Prošlog su tjedna već zasjeli i na drugo mjesto top liste Radija 101. Spot su odaslali na brojne televizije i uskoro se nadaju premijernom prikazivanju. U izradi su i web stranice grupe (www.npk-h.com) na kojima je link na stranicu na myspaceu na kojoj se može pronaći spot.

Da planova ima još puno, potvrdio nam je Žuna, glavni tekstopisac benda, koji je do sad objavio i dvije zbirke pjesama. Skroman i osebujan, kakvog Žunu svi poznaju i vole, stvara već i nova djela, a za njegovim stihovima otima se sve više pjevača. Uvijek piše na kajkavštini, iako je nedavno učinio jednu iznimku i napisao pjesmu na standardu za jednog sportaša-pjevača. O tome ne želi za sad više otkrivati, iako kaže da će sve saznati na vrijeme. Do novih uspjeha novoobnovljenog zlatarskog benda, fanovi mogu uživati u starim uspješnicama, a svi se slažu da je „za pout do zviezda“, umjesto „debelog grtašlina i bunta peneza vu njem“, dovoljna dobra NPH-H svirka.

Haban

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook