Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo vozilo za Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije

Župan Željko Kolar predao je ključeve 101.000 kuna vrijedne Dacie Logan Stepway ravnatelju Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davoru Šimunoviću.


Crveni križ mora biti mobilan, kako bi povećali tu mobilnost odlučili smo nabaviti ovakav manji osobni auto pomoću kojeg će se izlaziti na teren i dolaziti do ljudi - istaknuo je župan i dodao da Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije jedno je od najboljih u Hrvatskoj.

 - Sjajno je opremljeno te njegovi izvrsni volonteri i djelatnici ostvaruju odlične rezultate. U posljednje smo dvije godine dodatno povećali sredstva za financiranje županijskog društva, a ove smo godine u proračunu uz redovitih 300.000 kuna odlučili odvojiti dodatnih 200.000 za uređenje prostora gdje je zajedničko središte Crvenog križa Krapine i Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, ali ujedno i za pomoć drugim gradskim društvima crvenog križa što predstavlja naš mali doprinos za poboljšanje uvjeta njihovog rada budući da ih po zakonu nismo dužni financirati - rekao je župan.

Ravnatelj Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović istaknuo je kako je ovo prvo malo vozilo koje je nabavljeno u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom. Vozilo je kupljeno sredstvima kojima Županija financira rad Društva crvenog križa KZŽ i puno će nam pomoći u našim redovnim djelatnostima -  rekao je ravnatelj CK KZŽ Šimun

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook