Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI VAL VRUĆINE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Dani će biti teški i sparni, a bioprognoza lošija


Mjesec srpanj u prosjeku je najtopliji mjesec u godini, srce ljeta. Nisu neobične vrućine što je odavno poznato i u pučkoj meteorologiji. Sam prelazak u srpanj donio nam je prolazno osvježenje, ali već prema sredini ovog tjedna stiže nova vrućina koja bi svoj vrhunac mogla imati između srijede i subote. Nekakvo olakšanje je moguće za vikend, ako u međuvremenu to osvježenje ne odluči ostati sjevernije od Alpa.

Temperatura se danas popela i do 33 stupnjeva Celzijevih, a polako je počela i blaga južina. Dobro je da će noć i jutro još uvijek biti ugodno svježi.

Slično bi se vrijeme trebalo zadržati i u četvrtak i u petak kad će biti još malo toplije. Noćna temperatura polako će se približiti brojci od 20 stupnjeva, a dnevna temperatura će posvuda prelaziti 34, do petka možda čak dođe i na 36 Celzijevih stupnjeva. Dani će biti teški i sparni, a bioprognoza sve lošija. Smanjite fizičke napore i boravak na suncu, povećajte unos tekućine i slušajte savjete liječnika. Napominjemo da bi u petak poslijepodne na sjeveru zemlje mogao zapuhati lagani osvježavajući sjeverac koji možda malo spusti temperaturu u odnosu na četvrtak pa još nije jasno hoće li najtopliji dan u tjednu biti četvrtak ili petak.

U subotu povremeno više oblaka uz mogućnost za kišu ili mjestimični grmljavinski pljusak. Lokalno je moguće i jače nevrijeme, ali neka mjesta možda će ostati sasvim suha jer još nije sigurno koliko će jaka biti ta promjena. Moguće je da vlažni zrak ostane oko Alpa i ne dohvati naše područje. Temperatura zraka će vjerojatno biti malo niža jer će zapuhati sjeverni vjetar pa danju možemo očekivati oko ili malo iznad 30 Celzijevih stupnjeva. I dalje vruće, ali ne tako ekstremno.

Za nedjelju i ponedjeljak prognoziramo djelomično sunčano i vruće vrijeme uz temperaturu zraka oko 30 Celzijevih stupnjeva, možda i blizu 35°C. Postojat će mogućnost za neki kratkotrajan pljusak s grmljavinom, ali pitanje je gdje i kad. Nešto je veća šansa u ponedjeljak nego u nedjelju. To i dalje nije neka konkretna kiša.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook