Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi načelnik PU krapinsko-zagorske: 'Želim da ova policijska uprava doista bude moderna'

Na natječaju za načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske bilo je dvanaest kandidata, od kojih su dva odustala u tijeku postupka. Nakon provedenih testiranja i intervjua, glavni ravnatelj policije predložio je ministru unutarnjih poslova Darka Cara za novog načelnika


Zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez danas je u Zaboku javnosti predstavio novoimenovanog načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, Darka Cara, koji se na tu funkciju tako vratio nakon punih sedamnaest godina, do kako je s nje otišao 2000. godine.

-Na natječaju za načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske bilo je dvanaest kandidata, od kojih su dva odustala u tijeku postupka. Nakon provedenih testiranja i intervjua, glavni ravnatelj policije predložio je ministru unutarnjih poslova Darka Cara za novog načelnika. O Darku Caru možemo samo govoriti u superlativima. To je čovjek koji je 1992. godine došao u sustav, čovjek koji je prošao Domovinski rat, radio na nekoliko vrlo visokih policijskih rukovodećih mjesta i stekao ogromno iskustvo u svom životu i radu i ja vjerujem da će odgovoriti na sve izazove kao načelnik PU krapinsko – zagorske – rekao je Dražen Vitez te napomenuo kako je PU krapinsko – zagorska i do sada radila dobro i korektno te izrazio nadu da će novi načelnik pronaći način kako još bolje motivirati svoje suradnike, kako bi se rezultati rada podigli na još višu razinu.

Inače, Darko Car, 52-godišnji diplomirani ekonomist iz Bedekovčine, policijsku je karijeru započeo upravo u Zagorju, gdje je od 1992. do 1994. godine radio kao inspektor za suzbijanje gospodarskog kriminala, da bi nakon toga tri godine obnašao dužnost šefa zagorske ispostave SUZUP-a, tadašnje policijske tajne službe. U siječnju 1998. imenovan je na mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske, a na toj funkciji ostao je do lipnja 2000. godine. Carev dugogodišnji policijski uspon na neki je način od tada pomalo stagnirao do 2005. godine, kada je nastavljen imenovanjem na mjesto načelnika Postaje aerodromske policije Zračne luke Zagreb. U ožujku 2011. godine postao je načelnikom PU zadarske, a u listopadu sljedeće godine vraća se na mjesto šefa aerodromske policije, na dužnost s koje je razriješen u veljači 2013. godine. Tri godine je radio u ravnateljstvu policije, u Službi za javni red, a od studenog prošle godine bio je zaposlen kao Policijski službenik za stručno usavršavanje MUP RH u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj.

-Zahvaljujem ministru i ravnatelju na ukazanom mi povjerenju, jako sam motiviran i sigurno ću se truditi da opravdam ukazano mi povjerenje i doista jedva čekam da počnemo raditi. Želim da ova policijska uprava doista bude moderna i učinkovita, spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima. O prioritetima u radu, o aktivnostima i načinu rada ove policijske uprave upoznat ću vas tijekom obnašanja moje načelničke dužnosti i mislim da će za to biti i vremena i prilike – rekao je načelnik Car, zahvalivši pri tom dosadašnjem načelniku, Jakobu Bukviću na petogodišnjem radu na čelu PU krapinsko – zagorske. Bukvić, naime, nije bio na ovoj konferenciji za novinare, jer danas istovremeno preuzima svoju novu dužnost, mjesto načelnika PU bjelovarsko-bilogorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook