Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi digitalni rendgen i color doppler za UZV srca i krvnih žila smanjit će liste čekanja

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice danas je javnosti i županijskoj delegaciji predstavila dva nova i moderna uređaja


- Liste čekanja za rendgensko snimanje nabavom ovog potpuno digitalnog rendgen uređaja više ne postoje - rekla je danas ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice prilikom obilaska ustanove od strane županijske delegacije i medija. Osim visoko modernog rendgen uređaja, bolnica je kupila i color doppler za UZV srca i krvnih žila.

Ravnateljica Žnidarić istaknula je i činjenicu da je bolnica nakon dvije godine negativnog poslovanja, u prvih šest mjeseci 2015. godine pozitivno poslovala, a takav je trend najavila i u predstojećem periodu. Župan Željko Kolar prilikom posjeta najavio je da će se zgrada Specijalne bolnice obnavljati po načelima energetske učinkovitosti.

Projekt je procijenjen na 6 milijuna kuna, a prijavit će se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok će ostatak sredstava osigurati Županija. Valja reći da je Županija iz decentraliziranih sredstava pomogla nabavu dva spomenuta medicinska uređaja, rendgena i color dopllera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook