Prethodni članak
Sljedeći članak

Novčanim nagradama nagrađuju i motiviraju srednjoškolce i studente

Općina Hum na Sutli raspisala je natječaj za dodjelu novčanih nagrada


Općina Hum na Sutli raspisala je i natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu novčane nagrade učenicima i studentima s područja općine Hum na Sutli za školsku/akademsku godinu 2017./2018. Novčanim nagradama nagradit će se tri najbolja učenika srednjih škola od čega jednog za obrtnička zanimanja s iznosom od 2.000 i tri najbolja studenta s iznosom od 3.000 kuna (za završenu školsku odnosno akademske 2017./2018. godinu.


Pravo prijave - dostave prijedloga na natječaj imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području općine Hum na Sutli najmanje 8 godine prije dana raspisivanja javnog natječaja, učenici koji su završili četvrti razred srednje škole odnosno treći razred za obrtnička zanimanja, uz uvjet da nisu ponavljali godinu, studenti koji imaju status redovnog studenta, s položenom godinom za godinom, pravo za dostavu prijedloga – prijave na natječaju imaju učenici koji su završili prethodne četiri godine školovanja, odnosno tri godine za obrtnička zanimanja s najmanjom prosječnom ocjenom od 4,5 i studenti koji su završili četiri godine srednje škole (studenti prve godine studija) s najmanjom prosječnom ocjenom od 4,5 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne četiri godine školovanja (studenti starijih godišta) od najmanje 4,0 za tehničke i prirodne studije te 4,5 za društvene studije, koji do sada nisu ostvarili pravo o dodjeli novčane nagrade po ovom Pravilnik (jednom kao učenička nagrada, odnosno jednom kao studentska nagrada).

Posebna postignuća

Prijave na natječaj podnose se isključivo na obrascima koji se mogu preuzeti u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Hum na Sutli – Hum na Sutli 175 ili na službenim web stranicama Općine Hum na Sutli www.humnasutli.hr.

Općina dodjeljuje nagrade za posebna postignuća učenika srednjih škola sukladno Odluci o nagrađivanju učenika srednjih škola za postignute rezultate na državnim natjecanjima. Nagrada se sastoji od posebnoga pisanog priznanja i novčane nagrade i to za srednjoškolce koji su osvojili jedno od prvih pet mjesta (pojedinačno) na državnoj razini natjecanja. Za prvo mjesto nagrada je
1.000 kuna, drugo mjesto 700, za treće mjesto 500, za postignuto četvrto mjesto 400 kuna i peto 300 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook