Prethodni članak
Sljedeći članak

[NOVA ŽILA KUCAVICA] Produžetak Ulice Frana Galovića spojio centar Krapine sa Zagorskom magistralom i Gospodarskom zonom

Izvršen je tehnički pregled, dobivena uporabna dozvola i cesta je stavljena u funkciju


Radovi na produžetku Ulice Frana Galovića u Krapini, koji su započeli u srpnju prošle godine, privedeni su kraju. Izvršen je tehnički pregled na cesti, dobivena je uporabna dozvola i cesta kojom se spaja centar Krapine sa Zagorskom magistralom i Gospodarskom zonom stavljena je u funkciju. Tim povodom novu dionicu ceste danas su obišli gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i Josip Mihalić, direktor tvtke Jedinstvo Krapina d.o.o. iz Mihaljekovog Jarka, koja je radove izvodila.

- Cesta je na raspolaganju svim građanima i svima koji će si na ovaj način skratiti prilazak centru grada ili centra prema magistrali i gospodarskoj zoni. Izgradnju smo prijavili na Program ruralnog razvoja, Mjera 7., Temeljne ulsuge i obnova sela na u ruralnim područjima, odnosno Podmjera 7.2., Ulaganje u izradu poboljšanje i proširenmje svih vrsta male infrastrukture. Dakle, sagrađeno je oko 467 metara nove ceste, a neovisno o tome, pod cestu je komunalno poduzeće Krakom postavilo dio kolektora koji bi trebao biti dio budućeg projekta Aglomeracije Krapina, koji je u završnoj fazi. Zato, nakon što krene projekt Aglomeracije, ovu cestu neće više trebati kopati – naglasio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Gradu je na natječaju iz programa ruralnog razvoja za ovu cestu odobreno 4,5 milijuna kuna, a nakon provedenog postupka javne nabave, dobivene su i manje cijene. Po okončanju radova po završnoj situaciji ukupan iznos izvedenih radovaje 3.436.000 kuna s uključenim PDV - om, od toga je negdje oko 200 tisuća kuna neprihvatljivih troškova.

– Drago mi je da je ova cesta napokon izgrađena, bit će to nova žila kucavica prema gradu jer će se značajno rasteretiti promet kroz sam centar grada i kroz državnu cestu D 206 koja prolazi kroz Krapinu. Mislim da će dodatni benefit biti i to što će se olakšati ulaz odnosno prilaz prema Gospodarskoj zoni Krapina Nova zapad, dakle to je prvi korak. Drugi korak je ono što očekujemo da bi kroz idućih mjesec dana trebalo krenuti, to je izgradnja druge faze spojne ceste od Začretja prema Krapini u fazi do Lepajaca i nakon toga očekujemo da bi i treća faza došla ovdje do Gospodarske zone, tako da bi Gospodarska zona bila povezana s nekoliko strana – rekao je gradonačelnik Gregurović, dodavši da će ove godine Grad raspisati i natječaj za cestu uz prugu iz Gospodarske zone prema Pristavi.

Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što je cesta stavljena u funkciju te zahvalio tvrtki Jedinstvo Krapina na dobro izvedenim radovima koji su završili u predviđenim rokovima, kao i svim zaposlenicima Gradske uprave koji su pratili projekt i pomogli da se uspješno realizira. – Trudili smo se da bude kvalitetno i na vrijeme – kratko je komentirao završetak radova direktor Jedinstva Krapina Josip Mihalić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na cestama: -Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; -A7 čvor Draga-čvor Šmrika; -LC58107 Križišće-Kraljevica...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program