Prethodni članak
Sljedeći članak

[NOVA SEZONA DRUGE NOGOMETNE LIGE] Povratak Vatrogasca i Mladost MB


Vatrogasac i Mladost MB zadnji su puta igrali prije više od 6 godina

Ove nedjelje kreće i 2. zagorska nogometna liga. Kao i prošle sezone liga broji 9 klubova. Omladinac i Jedinstvo su otišli za 1. zagorsku ligu, a imamo dva povratnika u 2. zagorsku ligu. To je jedan povratnik koji se vraća sa puno volje i entuzijazma, nakon dvije godine pauze, Vatrogasac iz Brezove. Drugi je puno zabrinutiji povratnik, Mladost MB, koja se nakon 6 sezona u 1. zagorskoj ligi vraća u 2. ligu. Ždrijeb je htio da se baš te dvije ekipe sastanu u 1. kolu. Teško je reći dal' tu utakmicu možemo proglasiti derbijem, no povijest susreta ove dvije ekipe je bogata i zanimljiva, a možda nam već prvo otkrije u kakvom su stanju obe ekipe.

Cijela sezona mogla bi biti uzbudljiva, zapravo, morala bi biti. Nakon odlaska u 1. ligu Omladinac i Jedinstva u 1. zagorsku ligu, mnogi su pogledi uprti u Mladost Belec, koja je bila 3. u završenoj sezoni, i u nekim je dijelovima izgledalo da može i priprijetiti vodećem dvojcu. U 1. kolu Mladost za protivnika ima Lobor, koji također, već drugu sezonu zaredom najavljuje borbu za vrh, pa će i ovo biti zanimljiva utakmica. 1. kolo donosi i utakmicu koja je u prošloj sezoni bila derbi začelja. Naime, u Desiniću se sastaju Desinić i Toplice, dakle dvije ekipe koje su prošlu sezonu završile na zadnja dva mjesta. Sigurno je da od ove sezone očekuju više, pa bi međusobna utakmica, za jedne mogla ispasti kao dobar start. U 1. kolu igraju još u Gubaševom Đalski i Sloga. Đalski je nakon lošeg proljeća, sezonu 2018/19. završio na 7. mjestu i sigurno želi više, a Sloga je nakon loše pretprošle sezone, u prošloj bila peta. Može li nova sezona donijeti iskorak, vidjet ćemo.

Vrlo dobar dojam u prošloj sezoni ostavio je Milengrad 2005., osvojivši 4. mjesto. Ekipa iz Budinščine u 1. je kolu slobodna, a u 2. će dočekati Vatrogasac. Ne smijemo zaboraviti da postoji jedna bitna razlika u odnosu na prošlu sezonu, kada je u pitanju 2. zagorska liga. Naime, sezona 2018/19., kao i ova imala je 9 klubova, ali se igralo trokružno. Ovaj puta od toga se odustalo, ako mene pitate s pravom, jer 27. kola za drugoligaše, ipak je previše, s obzirom da mnogi kubure sa kadrom. Tako nas očekuje jedna brzinska i uzbudljiva polusezona, koja će završiti 20. listopada. A prvo kolo je već pred nama, dakle, utakmice se igraju u nedjelju 25. kolovoza od 17.30 sati. Sretno svima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook