Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova oprema vrijedna 3,3 milijuna kuna podići će kvalitetu primarne zdravstvene zaštite

U Krapini su potpisani ugovori za nabavu opreme koja će stići na 20 lokacija u Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije


Župan Željko Kolar danas je u Krapini potpisao s odabranim ponuditeljima ugovore o opremanju Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, u sklopu projekta 'Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije'.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 8.285.992,14 kuna, od kojih je iznos sufinanciranja EU 7.033.055,95 kuna, odnosno 85%. Projekt provodi Krapinsko - zagorska županija, sa svrhom poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, primarne ginekologije i dentalne medicine stanovnicima na području županije.

Kako je napomenula Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, nabava opreme odnosi se na opremanje specijalističkih pedijatrijskih ordinacija, RTG kabineta, ambulanta za zdravstvenu zaštitu žena, ambulante opće i obiteljske medicine, specijalističke ambulante za fizikalnu medicinu te ordinacije dentalne medicine na više od 20 lokacija. Predmet nabave podijeljen je na 6 grupa, postupak je objavljen 19. travnja, a ponude su otvorene 22. kolovoza te je za svih 6 grupa predmeta nabave zaprimljeno 16 ponuda.

Za Grupu 1. odnosno ultrazvuk, odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda tvrtke Medial d.o.o. iz Zagreba, ugovorna cijena iznosi 1,1 milijun kuna, a bit će isporučen u Krapinu, Pregradu i Donju stubicu. Za Grupu2. odnosno digitalni RTG uređaj odabrana je ponuda ponuditelja H.K.O. d.o.o. iz Zagreba. Ugovorna cijena je 1,2 milijuna kuna, a mjesto isporuke Zlatar. Za Grupu 3., dijagnostičko – terapijsku opremu odabrana je ponuda tvrke Media d.o.o. iz Zagreba, cijena je 874.026 kuna, a mjesta isporuke su Zlatar Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Oroslavje, Zabok, Krapinske Toplice, Desinić, Hum na Sutli, Zagorska Sela, Zlatar, Konjščina, Lobor, Petrovsko, Pregrada, Donja Stubica, Klanjec i Sveti Križ Začretje. Ugovor za Grupu 4., stolicu za ginekološki stol i stol za ginekološki pregled odabrana je ponuda tvrtke Medicom d.o.o. Zagreb. Ugovorna je cijena 105.125 kuna, a bit će isporučeni u Pregradu, Krapinu, Donju Stubicu i Zlatar. Ukupna vrijednost nabave za ove četiri grupe je 3,3 milijuna kuna.
Ispred Doma zdravlja na opremi je zahvalila glavna sestra i zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Biserka Sviben. – Iznimno nas veli ovaj korak u provedbi projekta čiji smo partneri. Nabava opreme ide na zadovoljstvo svih naših pacijenata s obzirom da se podiže standard dijagnostike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, uz već postojeće usluge povećava se i obim pružanja zdravstvenih usluga, a našem osoblju omogućen je rad na suvremenoj medicinskoj opremi što zaslužuju i pacijenti i zdravstveno osoblje u KZŽ – rekla je Biserka Sviben.

Svim potpisnicima ugovora čestitao je župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo ulaganjem u zdravstvenu zaštitu više od 3 milijuna kuna. – Koristimo mogućnost povlačenja europskih sredstava, kako za ovaj projekt vezan uz primarnu zdravstvenu zaštitu tako i za bolnice. Očekujemo da se u financijskoj omotnici za sljedeće financijsko razdoblje otvori prostor i za dogradnju i opremanje specijalne bolnice. Primarna zdravstvena zaštita je ključ svakog zdravstva i ova nova oprema koja će doći će omogućiti na neki način da rasteretimo Opću bolnicu Zabok s jedne strane, a s druge strane ćemo omogućiti našim doktorima u Domu zdravlja i pacijentima da dobe bržu i bolju dijagnostiku i da imamo manje liste čekanja. Iskoristit ću priliku da zahvalim svima koji su radili na ovom projektu, ovo nije jednostavan posao i drago mi je što nije bilo žalbi na ovaj krug, a dvije žalbe za dvije grupe ćemo brzo riješiti i moći završiti projekt do kraja. Trebao bi biti završen do kraja ožujka iduće godine i nakon toga nam je cilj da pratimo i gledamo iduće natječaje koji će se otvoriti – istaknuo je župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama, autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera, Jadranskoj magistrali (DC8) te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program