Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova klizišta na području općine Jesenje

Jedno od najvećih klizišta pojavilo se uz nerazvrstanu cestu Gornje Jesenje - Gornji Lužani u predjelu zvanom Stog. Zbog izrazito strmog terena stvorila se provalija dužine dvadesetak metara


Velike količine oborina proteklog tjedna uzrokovale su nastanak dvaju većih te više manjih klizišta na području općine Jesenje. Jedno od najvećih pojavilo se uz nerazvrstanu cestu Gornje Jesenje - Gornji Lužani u predjelu zvanom Stog. Zbog izrazito strmog terena na spomenutom predjelu stvorila se provalija dužine dvadesetak metara u koju se odronio cijeli pokos ceste i bankina u dužini 15 metara. Na istoj cesti u predjelu zvanom Straža - Pećina također je došlo do odrona i oštećenja bankine i klizište prijeti daljnjem urušavanju ceste.

Novo klizište pojavilo se i u Cerju Jesenjskom u zaselku Obadići gdje je uništen trup ceste i nemoguć je prolaz vozilima. Nastao je i veći broj oštećenja na nerazvrstanim cestama, a budući da je zemlja prezasićena ogromnim količinama vode koje se nekontrolirano slijevaju na ceste za očekivati je da će se pojaviti nova oštećenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook