Prethodni članak
Sljedeći članak

NOĆ MUZEJA: U zabočkoj Galeriji otvorena izložba 'ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih'

Sudjeluje 9 osnovnih škola, ŠUDIGO Zabok i Srednja strukovna škola iz Varaždina


Pučko otvoreno učilište Zabok povodom obilježavanja manifestacije Noć muzeja organiziralo je izložbu 'ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih', koja je otvorena danas u Gradskoj galeriji Zabok. Obilježavanje manifestacije Noć muzeja već 7. godinu organizira se u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Zaboka.

Cilj projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola KZŽ koje će zajedno s radovima učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok biti prikazano na reprezentativnoj izložbi. Osim toga, zadatak projekta je i umrežavanje županijskih škola u području vizualnih umjetnosti te njihovo zajedničko uključivanje u aktualna zbivanja u kulturi i umjetnosti.

-Drago da smo s POU odnosno Galerijom Zabok organizatori ove izložbe i manifestacije već sedmu godinu. Cilj je da povežemo sve osnovne škole zajedno s našom umjetničkom školom, i da jednostavno prepoznajemo i podržavamo učenike koji imaju talent za likovno stvaralaštvo da se ta kreativnost što više ističe. Ove godine imamo i goste, Srednju strukovnu školu iz Varaždina, oni su poslali prekrasne radove. Sudjeluje 9 osnovnih škola KZŽ, uz našu školu plus škola iz Varaždina i može se pogledati 220 prekrasnih radova – rekla je ravnateljica ŠUDIGO – a Božica Šarić.

Predsjednica Odbora za kulturu grada Zaboka Valentina Đurek izrazila je zadovoljsto što ŠUDIGO u ova izazovna vremena razveseljava posjetitelje izložbom. - Naravno da smo nesretni što nije kompletno uživo, ali prilagođavamo se novonastaloj situaciji. Noć muzeja se može doživjeti i virtualno, sve se radi da kultura živi dalje – istaknula je Đurek.
Uz izložbu, održava se i panel diskusija "UMJETNOST IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG u uvjetima globalne krize". U sklopu manifestacije planirano je i održavanje tematske likovne radionice pod vodstvom prof. Nikoline Ptičar koje će se održati u naknadnom terminu.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook