Prethodni članak
Sljedeći članak

NJIHOVA KOTLOVINA JE NAJBOLJA: Pobjeda za Mjesni odbor Globočec

Po četvrti puta ekipe svih 10 bistričkih mjesnih odbora okušale su se u pripremi kotlovine


Manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici'' počela je u subotu tradicionalnim Danom mjesnih odbora. Po četvrti puta ekipe svih 10 bistričkih mjesnih odbora okušale su se u pripremi kotlovine, a prema ocjeni stručnog suda pobijedila je ekipa Mjesnog odbora Globočec, koja je osvojila nagradu u iznosu od 5000 kn za potrebe Mjesnog odbora. U sudu su bili šef kuhinje Bluesun hotela Kaj Marko Futivić, predsjednica Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica Spomenka Skuliber, tajnica PD Grohot Đurđica Furjan i kuharica u mirovini Mirjana Meštrović. I ove godine u pripremanju kotlovine okušala se izvan konkurencije ekipa Općine Marija Bistrica koju je predvodio načelnik Josip Milički, a uz njega su u njoj bili ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, urednik lista Općine Bistrički Ublouček Marinko Micak, kuharica DV Pušlek Verica Krajačić i komunalni reda u Općini Zvonko Srečić. Natjecanje je glazbom pratio Laganini band. 

Pregršt događanja cijelo ljeto

Ljeto u Mariji Bistrici i ove godine od srpnja do rujna svake nedjelje posjetitelji će moći uživati u vožnji kočijom. Tu su i tradicionalni događaji uz glazbene goste. Tako će na Bistričkoj noći nastupiti TS Prava ekipa i Pravila igre, a 4. kolovoza, ususret Dana pobjede i domovinske zahvalnosti nastupit će band Tvoja mama i Opća opasnost. Osim mnogobrojnih hodočašća u Mariji Bistrici, po prvi puta u Mariji Bistrici gostovat će i Tatjanu Matejaš - Tajči koja će uz svjedočanstvo svoje vjere održati i koncert na Bistričkoj kalvariji. Osim toga tu je i kazalište na otvorenom sa tri predstave: "Životinjsko carstvo-tko se boji straha još" kazališta Tvornica lutaka, "U autobusu" dramske sekcija KUD-a Lobor te "Dimnjačar" Kerekesh teatra. Na rasporedu će biti i filmske večeri, vatrogasna vježba, susreti folklora, susret klapa, tradicionalni susret umirovljenika KZŽ-e na Dan Državnosti i još mnogo toga. Pred sam kraj Ljeta u Mariji Bistrici očekuje već tradicionalno 16. vozočašće konjskih zaprega, a manifestacija će završiti 12. biciklijadom Selnica-Gusakovec, ali ove godine i izložbom uz 20 godina od posjete Pape Ivana Pavla II i beatifikacije kardinala Stepinca. Cijeli program događanja može pro senaći na:www.facebook.com/TZ.MBistrica/ ili www.tz-marija-bistrica.hr/.

Sljedeći vikend donosi bogat program

Vikend pred nama donosi vrlo bogat program. Već u četvrtak na rasporedu je novi koncert u sklopu Bistričkog zvukolika, u organizaciji Udruge Svesvir. S početkom u 19.30 sati u Bazilici MBB-e nastupit će Domagoj Pauković na gitari. Već u petak od 20 sati u Hudekovoj bašči, na središnjem bistričkom trgu na rasporedu je Koncertno zabavna večer Limene glazbe KUD-a "Lovro Ježek". Uz organizatore i domaćine nastupaju Tamburaški orkestar i Mali vokalni sastav KUD-a "Lovro Ježek", Roberto Hren, bisernica i Tihana Car, klarinet, te Mješoviti pjevački zbor KUEU "Kaj". Za zabavu je zadužen sastav Kap veselja. U nedjelju pak na red dolaze vatrogasci VZO Marija Bistrica, koji organiziraju još jednu javnu pokaznu vježbu, ovaj puta na Pilani Ciković u Lazu.  Sudjeluju sva 4 društva bistričke vatrogasne zajednice: Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe te ZJVP Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook