Prethodni članak
Sljedeći članak

Nikola Špoljar i Marko Gorički osigurali plasman na Europskom prvenstvu u planinskom trčanju

AK Zabok imao je tri predstavnika utrci 'Boroša', Nikolu Špoljara, Marka Goričkog i Domagoja Buzjaka


U nedjelju 12. svibnja na Sljemenu je u organizaciji Atletskog kluba Sljeme održana najdugovjećnija planinska utrka „Boroša“, kojoj je ovo bilo 30. jubilarno izdanje.

Zbog radova na novoj žičari, staza je malo promjenjena u odnosu na prethodne godine i sada je duga 11.8 km od prijašnih 13 km, sa nadmorskom visinom od 900 metara. Prvi dio se trči starim dijelom Zagreba pa do Gračana, gdje se spaja na planinarsku stazu Leustek (Lojstek) pa sve do vrha Sljemena. Iako je vrijeme bilo prilično loše, nastupilo je više od 350 trkača.

Ujedno ovo je bila i izborna utrka za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju koje će se održati u švicarskom Zermattu 07.07.2019., stoga se na startu moglo vidjeti mnogo kvalitetnih trkača, planinskih „specijalaca“.

AK Zabok imao je tri predstavnika na toj utrci; Nikolu Špoljara, Marka Goričkog i Domagoja Buzjaka. Nikola Špoljar odnosi pobjedu s vremenom od 58:54, što je sada i najbrže vrijeme u kojem je netko istrčao od Kaptola pa do krova Zagreba. Drugo mjesto osvojio je odličan Igor Goričanec (AK Varaždin) s vremenom od 59:41, a na treće mjesto plasirao se naš Marko Gorički s vremenom 1:00:57, čime je potvrdio da spada u sam vrh planinske trkačke scene. Našem trećem članu, Domagoju Buzjaku, ovo je bio bio prvi nastup na takvoj utrci i odmah je pokazao da se i od njega mogu očekivati odlični rezultati. Utrku je završio na odličnom 12. mjestu s vremenom od 1:08:42.

Ovim rezultatima Nikola Špoljar i Marko Gorički ulaze u reprezentaciju, te će 07.07.2019. braniti boje Hrvatske u Švicarskom Zermattu, na Europskom prvenstvu u planinskom trčanju.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Barabara Belušić AK Istra Pula 1:07:06 ispred Veronike Jurišić (AK Sljeme), 1:08:08 dok se na treće mjesto plasirala Anda Tomaš (AK Svetice ) s 1:11:23. Također, sve tri su izborile pravo nastupa u reprezentaciji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook