Prethodni članak
Sljedeći članak

Nije položio vozački, a mrtav pijan vozio Donjom Stubicom i vrijeđao policajce. Prijeti mu ogromna kazna


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem

Proteklog vikenda na zagorskim prometnicama policija je uhvatila šestero pijanih vozača, a među njima se posebno ističe 'alkoholni rekorder vikenda', kojem su policajci alkotestom izmjerili koncentraciju alkohola u krvi od 2,30 promila.

Tog su 39-godišnjaka policajci zaustavili u donjoj Stubici sinoć (nedjelja) oko 22,50h, a zanimljivo je da je vozio bez vozačke dozvole, odnosno, kako se navodi u policijskom priopćenju 'bez položenog vozačkog ispita'.

Kako ga je, sukladno zakonu, policija privela, odnosno, odvela u policijsku postaju na triježnjenje, drski je vozač pri tom vrijeđao policajce, a zbog svega navedenog prijeti mu ogromna financijska kazna. Čak i ako u međuvremenu položi vozački ispit, ipak još dugo neće smjeti voziti.

„Protiv 39-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216. i 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz predloženu novčanu kaznu od 40.500,00 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci“, stoji u policijskom izvješću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook