Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezavisni Viktor Šimunić u drugom krugu pobijedio je svog protukandidata Emila Gredičaka

Donosimo prve izjave nakon privremenih rezultata


Evo i prvih izjava pobjednika u drugom krugu Lokalnih izbora 2021,

Nezavisni Viktor Šimunić u drugom krugu pobijedio je svog protukandidata Emila Gredičak (HDZ). Za Šimunića je glasalo 1.456 birača, a za Gredičaka 1.224. 'Ovim rezultatom građani su pokazali da je došlo vrijeme za promjene i nakon 30 godina Oroslavjem bude vladala nezavisna scena. Bit ću gradonačelnik iz naroda i za narod – izjavio je Šimunić nakon pobjede

Zlatko Brlek (SDP) dobio je 676 glasova u Klanjcu, a njegov protukandidat Igor Jambrešić 477 glasova. – Zahvaljujem svim biračima i građanima koji su izašli na izbore i dali svoj glas bilo kojem kandidatu, a posebno zahvaljujem onima koji su dali glas meni. Očekivali smo pobjedu, ali moram reći da je ovih zadnjih tjedan dana, ja sam 12 godina u politici, nisam nikada doživio tako prljavu kampanju od strane protukandidata i zato mi je ta pobjeda još draža i slađa – rekao je Zlatko Brlek, novi – stari gradonačelnik Klanjca.

Anita Krok (SDP, HSU) u Konjščini sa 1.146 glasova pobijedila je Mirka Krznara (HDZ, DHSS, SU) koji je dobio 927 glasova. – Milsim da je kampanja bila pozitivna i da je Konjščina već u prvom krugu pokazala da želi promjene od trenutno vlasti i to se pokazalo tako i u drugom krugu. Konjščina ipak ima prostora za bolju budućnost i stvarno mislim biti načelnica svih, ne mislim dijeliti ljude, nije mi bitno tko je iz koje stranke, na prvom mi je mjestu čovjek i stvarno mislim biti načelnica iz naroda i za narod. Zahvaljujem kolegama nezavinsmim kandidatima, čiji birači su me podržali u drugom krugu. Danas budemo malo proslavili, ali od sutra krećemo žestoko jer moramo jako puno toga popraviti da bi život naših građnaki i građana bip bolji – rekla je Krok.

Kandidatkinja grupe birača Vesna Mikulec u Zlatar Bistrici je dobila 596 glasova i tako pobijedila Žarka Miholića (SDP, HSS, HSU) koji je dobio 581 glas. – Išli smo pošteno, iskreno od prvog dana i vjerovali smo u pobjedu. Imamo program, krenuli smo s iskrenošću i poštenjem. Bilo je ‘na knap’, nije se do zadnjeg znalo. Kampanja je bila fer. Uspjeli smo, sretni smo, ekipa je mlada, pokrenut će Zlatar Bistricu, njihove ideje su mene podigle, to me povuklo da idem u tu priču i kampanju – rekla je Mikulec.

Darko Ban (SDP, HSU) u Bedekovčini je u drugom krugu pobijedio sa 1662 glasa Željka Odaka (HDZ,HNS, Reformisti, HSLS, SU) koji je dobio 1645 glasova. – Zahvala svim žiteljima općine Bedekovčina na ukazanom povjerenju na vođenju općine još 4 godine. Uzbuđen sam. Kampanja nije bila fer, bila je jako prljava, ponosan sam na svoju obitelj koja je ovih mjesec i pol dana sve to izdržala i bili su uz mene do posljednjeg trenutka. Pobjeda je tijesna, ali sada idem mirno u novi mandat, još 4 godine, jer ja znam, hoću i mogu voditi Bedekovčinu. Ja sam načelnik za vas i uz vas – poručuje Ban.

Stjepan Krklec (HDZ, DHSS) dobio je u Petrovskom 773 glasa i pobijedio Moniku Poslončec (SDP, HSS) koja je dobila 399 glasova. – Kampanja je u drugom krugu bila fer i korektna i zahvaljujem svima, posebno onima koji su meni dali povjerenje. Očekivao sam to i za to sam se pripremao. Nastavljamo istim tempom i načinom rada kao i do sada, za boljitak svih, bez obzira o kojem području se radilo, rješavat ćemo probleme kao i do sada – rekao je Krklec.


U Gornjoj Stubici Jasmin Krizmanić (HNS, Reformisti) s 1102 glasa pobijedio je protukandidata Vladimira Škvorca (SDP, HSU), koji je dobio 944 glasa. – Obzirom na sve ono što smo napravili ovih 8 godina, očekivao sam takve rezultate. Iako, teško je bilo biti siguran da će to biti baš tako s obzirom da je kampanja cijelo vrijeme bila jako prljava i jako osobna. Ispalo je najbolje, treba podvući crtu i već sutra nastaviti s poslom, napraviti sve što se može najbolje za općinu. Svi projekti o kojima sam govorio su moja obaveza da ih realiziram do kraja i pokažem građanima Gornje Stubice da je njihov glas bio opravdan. Radno dalje! Veselim se novom radnom danu – rekao je Jasmin Krizmanić.


Nezavisni Zvonko Jutriša izborio je četvrti mandat na čelu općine Hum na Sutli. Dobio je 1.008, a njegov protukandidat Mario Antonić (HDZ) 808 glasova.
‘Mogu samo izraziti zadovoljstvo što su Humčani prepoznali pravu opciju na Humu, što su u drugom krugu glasovanja za načelnika podarili meni većinu glasova. Zahvaljujem svim Humčankama i Humčanima koji su to učinili, ali i onima drugima koji su krenuli dali glas mom protukandidatu. Moram reći da nikada ni u jednom kampanji nisam doživio ovako niske udarce od jednog intelektualca kao što je to bio Antonić. Neprimjereno. Svaku fer borbu prihvaćam, ali ovo je bilo neprimjeren, no na kraju su rezultati vidljivi – komentirao je Jutriša.

SDP –ova kandidatkinja Gordana Jureković  još je jače potvrdila svoju pobjedu za načelnicu Krapinskih Toplica  drugom krugu. Osvojila je 1.622 glasa,  a HDZ-ov kandidat Zvonko Očić 466.  'Izuzetno sam ponosna i sretna jer su građani u nama prepoznali promjene i izabrali.  Bit ću pravedna načelnica, socijalno osjetljivija, uključiva s kojo će građani moći svakodnevno komunicirati i biti na usluzi. Neću ih iznevjeriti – rekla je Jureković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook