Prethodni članak
Sljedeći članak

'Nezaboravne priče iz kavane Corso' ovogodišnji dobitnik nagrade Gjalski

Danas je u Dvorcu Gredice održana press konferencija o predstojećoj manifestaciji Dani K.Š.Gjalskog, a objavljen je i dobitnik renomirane književne nagrade


Dubravko Jelačić Bužimski ovogodišnji je dobitnik književne nagrade Gjalski. Njegova je knjiga 'Nezaboravne priče iz kavane Corso' među 65 pristiglih na natječaj proglašena je najboljom. Objavio je to predsjednik prosudbenog povjerenstva, ujedno i predsjednik Društva hrvatskih pisaca, Stjepan Čuić.

U obrazloženju stoji da je riječ o uokvirenim pričama kojima je središte zajednički kavanski stol, a sam autor pripovijeda ono što se većinom dogodilo uz neke dodatke fikcionalne nadogradnje. Sam je autor rekao da zahvaljuje žiriju što su mu dodijelili tako renomiranu nagradu te dodao da je knjiga svojevrsni omaž jednog vremena koje je proživo u toj kavani.

- Taj je prostor danas zapušten, a meni bi bilo drago da možda moja knjiga potakne nekoga u Gradu Zagrebu da mu se vrati stari sjaj - istaknuo je Jelačić Bužimski kojem će nagrada Gjalski biti svečano uručena u subotu, 24. listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook