Prethodni članak
Sljedeći članak

Nepregledno raskrižje u Velikoj Vesi kod skretanja za Radoboj još čeka rotor

Za rekonstrukciju raskršća ove se godine planira izrada projektne dokumentacija

Već u nekoliko navrata mještani su se požalili na raskrižje na cesti prema Krapini, u Velikoj Vesi, kod skretanja za Radoboj, ističući da je opasno i loše prometno riješeno. Kažu da je raskršće nepregledno i da prometno ogledalo koje je postavljeno nije od velike pomoći, pa se tu često događaju prometne nesreće.

Više varijanti

O ovom smo problemu već pisali početkom prošle godine, kada smo o kontaktirali i Hrvatske ceste, u čijoj je raskršće ingerenciji. Kako se spominjalo da će se problem riješiti građenjem kružnog toka, zanimalo nas je hoće li se to ostvariti ili problem riješiti na neki drugi način. – Za projekt rekonstrukcije raskrižja na početku spojne ceste DC 1 i nerazvrstanih cesta (bivše ŽC 2098 i ŽC 2123) u Velikoj Vesi u Gradu Krapina na kat. čest. k.o. Velika Ves ishođena je lokacijska dozvola koja je važeća. Građevinski projekti su ugovoreni i u fazi izrade su. Izrađeno je više varijanti iz razloga evidentnog problema imovinsko - pravnih odnosa. Hrvatske ceste se nadaju kako će u rješavanju istog imati potrebitu podršku odnosno suradnju i kooperativnost lokalne uprave odnosno Grada Krapine. Po odabiru varijante i rješenju o pokrenutom postupku izvlaštenja bit će pokrenut upravni postupak ishođenja građevinske dozvole – odgovoreno je prošle godine iz Hrvatskih cesta.

Preduvjet za početak

Ponovili smo upit, kako bismo vidjeli je li se projekt pomaknuo s mrtve točke. - Planirano je ove godine započeti uslugu izrade projektne dokumentacije predmetnog projekta, a što je jedan od preduvjeta za početak izvođenja radova – odgovoreno je kratko iz Hrvatskih cesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Bosiljevo i odmorišta Dobra na 69+050 km u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Zbog požara i dima uz autocestu A1 između čvoro...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program