Prethodni članak
Sljedeći članak

Nepregledno raskrižje u Velikoj Vesi kod skretanja za Radoboj još čeka rotor

Za rekonstrukciju raskršća ove se godine planira izrada projektne dokumentacija


Već u nekoliko navrata mještani su se požalili na raskrižje na cesti prema Krapini, u Velikoj Vesi, kod skretanja za Radoboj, ističući da je opasno i loše prometno riješeno. Kažu da je raskršće nepregledno i da prometno ogledalo koje je postavljeno nije od velike pomoći, pa se tu često događaju prometne nesreće.

Više varijanti

O ovom smo problemu već pisali početkom prošle godine, kada smo o kontaktirali i Hrvatske ceste, u čijoj je raskršće ingerenciji. Kako se spominjalo da će se problem riješiti građenjem kružnog toka, zanimalo nas je hoće li se to ostvariti ili problem riješiti na neki drugi način. – Za projekt rekonstrukcije raskrižja na početku spojne ceste DC 1 i nerazvrstanih cesta (bivše ŽC 2098 i ŽC 2123) u Velikoj Vesi u Gradu Krapina na kat. čest. k.o. Velika Ves ishođena je lokacijska dozvola koja je važeća. Građevinski projekti su ugovoreni i u fazi izrade su. Izrađeno je više varijanti iz razloga evidentnog problema imovinsko - pravnih odnosa. Hrvatske ceste se nadaju kako će u rješavanju istog imati potrebitu podršku odnosno suradnju i kooperativnost lokalne uprave odnosno Grada Krapine. Po odabiru varijante i rješenju o pokrenutom postupku izvlaštenja bit će pokrenut upravni postupak ishođenja građevinske dozvole – odgovoreno je prošle godine iz Hrvatskih cesta.

Preduvjet za početak

Ponovili smo upit, kako bismo vidjeli je li se projekt pomaknuo s mrtve točke. - Planirano je ove godine započeti uslugu izrade projektne dokumentacije predmetnog projekta, a što je jedan od preduvjeta za početak izvođenja radova – odgovoreno je kratko iz Hrvatskih cesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook