Prethodni članak
Sljedeći članak

[NEPRAVOMOĆNA PRESUDA] Otkaz bivšem ravnatelju ŽUC-a bio je nedopušten!

Općinski sud u Zlataru utvrdio je da je otkaz nedopušten, no i da nije moguć povratak Vincelja na radno mjesto ravnatelja dok je na snazi odluka Županijske skupštine o razrješenju


Kako javlja Radio Stubica, Općinski sud u Zlataru je u sporu bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste Željka Vincelja i ove ustanove, nepravomoćnom presudom proglasio nedopuštenim otkaz kojeg je Vincelj dobio u Županijskoj upravi za ceste 18. listopada prošle godine. Taj otkaz je uslijedio nakon što je Županijska skupština 25. rujna Vincelja razriješila dužnosti ravnatelja.

Općinski sud je utvrdio da je otkaz nedopušten, no i da nije moguć povratak Vincelja na radno mjesto ravnatelja dok je na snazi odluka Županijske skupštine o razrješenju. Također je procijenio da nije moguć nastavak radnog odnosa na nekom drugom radnom mjestu unutar ustanove. Stoga mu je sudski raskinut radni odnos s danom 5. travnja, a Županijska uprava za ceste prema nepravomoćnoj presudi treba Vincelju isplatiti 94.787,00 kuna naknade štete, plus zatezne kamate koje teku od 5. travnja, te sudske troškove od 3.125,00 kuna, piše Radio Stubica.

Na ovu nepravomoćnu sudsku presudu uslijedit će vjerojatno žalbe obiju strana, a usporedo se vodi i postupak pred Upravnim sudom u kojem Vincelj traži poništenje odluke Županijske skupštine o svom razrješenju s dužnosti ravnatelja. Podsjećamo razrješenje Vincelja s dužnosti ravnatelja i kasniji otkaz, opravdavalo se razlozima da su revizijom o poslovanju uočene nepravilnosti u radu, dok je sam Vincelj tvrdio da je smijenjen zbog odbijanja da zapošljava po političkoj direktivi, prenosi Radio Stubica.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook