Prethodni članak
Sljedeći članak

Nepravda nanesena Zagorcima pri gradnji autoceste Zagreb – Macelj još nije ispravljena


Još nije sagrađena usporedna cesta Zabok – Krapina, koja se prema potpisanu sporazumu već trebala sagraditi, jer



Još nije sagrađena usporedna cesta Zabok – Krapina, koja se prema potpisanu sporazumu već trebala sagraditi, jer je dio bivše Zagorske magistrale ugrađen u jedan prometni krak autoceste.

Doduše, nakon uređivanja postojećih prometnica uništenih tijekom gradnje te su iste prometnice proglašene državnim cestama pa je zakonski sve u redu.

Pokraj autoceste je državna cesta, ali nije poštovana odredba sporazuma o gradnji spojne ceste između navedena dva grada, a zbog čega je cestarina na toj dionici niža.

Očekivani radovi, osim na toj spojnoj cesti, nisu počeli ni na prvoj dionici brze ceste Mokrice – Popovec s odvojkom na Breznički Hum.

Zbog krize i štednje, a ponajviše zbog izražene bojazni županice Sonje Borovčak o tome da se te dvije ceste možda ipak neće graditi, uputili smo pitanja na više adresa.

Potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak, potvrđeno nam je danas, još je jučer dobio naš upit, no odgovor do zaključenja broja nije stigao. Odgovora nema ni od SDP-ove potpredsjednice Željke Antonović, koja upit jučer nije stigla vidjeti, a danas se spremala na put.

Nikakav odgovor nije stigao ni iz Ministarstva prometa.

Čudan natječaj


Znači li ova šutnja odogodu tih dvaju projekata zbog štednje, ne znamo, a ne znaju ni upućeniji.

Neslužbeno doznajemo kako će se o toj tematici tek razgovarati. Činjenica je da je u Narodnim novinama objavljen natječaj za spojnu cestu, koji je za laike prilično nerazuman.

Nismo uspjeli ni doći do tumačenja odnosi li se natječaj samo na projektiranje jednog dijela ili cijele ceste te odnosi li se samo na poslove vezane uz dokumentaciju, odnosno papire ili i na gradnju.

Kad je riječ o brzoj cesti, dosad je otkupljen samo manji dio privatnog zemljišta oko oroslavske gospodarske zone.

Županija bez odgovora

Na postavljeno pitanje o tome koje su posljednje informacije Krapinsko-zagorske županije o gradnji tih dviju cesta, dobili smo na uvid dokumentaciju prema kojoj je vidljivo da je Županija svim resornim institucijama poslala prijedlog plana gradnje prometnica, a zatim i upite te požurnicu, no ni na što nije dobila odgovor. Posljednju informaciju dobila je Županija 20. travnja ove godine

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook