Prethodni članak
Sljedeći članak

Naučite kako izraditi svoje obiteljsko stablo

Na redu su još tri radionice, u četvrtak, petak i subotu


Ovoga se tjedna u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici održavaju muzejsko – edukativne radionice za djecu.

Svakoga dana, od 10 do 13 sati, djeca se, u ugodnom okruženju na terasi dvorca Oršić, dobro zabavljaju i usput uče o povijesti.

Već su održane tri radionice, u ponedjeljak i utorak te danas, na kojima su djeca slagala dvorce, učeći o njihovoj povijesti, ukrašavala su svoj pribor za novu školsku godinu te igrala društvene igre koje su se igrale nekada davno, kao i naučila ponešto o oružju kroz povijest.

Radionice se održavaju i sutra, u četvrtak te u petak i subotu, kada će se sudionici moći upoznati se s postavom muzeja te Seljačkoj buni i njezinim likovima, ali i izraditi vlastito obiteljsko stablo te saznati koja su važna dostignuća i izumi promijenili današnji svijet.

Radionice provode Ivana Škiljan Ružić, Josipa Pavlović Požgaj, Lidija Kelemen, Ivana Petrović, Vlatka Filipčić Maligec, Martina Perković, Tomislav Drempetić Hrčić te ostali djelatnici Muzeja.

Odaziv na radionice i ove godine je vrlo dobar, a organizatori pozivaju djecu da se pridruže i u sljedeća tri dana. Sudjelovanje je besplatno, a možete doći svaki dan ili na dan po želji. Važno je samo da na radionicu Povijest moje obitelji (u subotu, 1. rujna) ponesete obiteljske fotografije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook