Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljeni radovi na gradnji školske sportske dvorane u Hrašćini

Radno u općini Hrašćina: S dolaskom lijepog vremena u planu brojne aktivnosti


Nakon raspisivanja natječaja za projektnu dokumentaciju za šumski put Maretić – Vrbovo – Husinec u općini Hrašćina, započelo je snimanje ceste, saznajemo od načelnika Općine Hrašćina Branka Tukača. Vrijednost geodetskih radova je 86 tisuća kuna. Nakon obavljanja tih radova, izradit će se elaborat i predati dokumentacija na EU fondove. – Procjena je da bi ta cesta, u dužini 3,5 kilometra, koštala oko 2,5 milijuna kuna, a kompletno bi se, ako prođe, financirala iz EU fondova – navodi načelnik Tukač.

Dobro napreduje

Najveća investicija u Hrašćini sigurno je gradnja školske sportske dvorane. Nakon pauze zbog vremenskih uvjeta, ovih su dana nastavljeni radovi na gradnji jednodijelne dvorane, koja kao samostojeći objekt, bruto površine 1.107 kvadrata, niče zapadno od Područne škole Hrašćina, a kako kaže načelnik, dvorana dobro napreduje. Važna vijest za mještane Gornjeg Kraljevca je da je tamo, na dijelu uz državnu cestu D24, postavljen kabel za električnu energiju odnosno napajanje javne rasvjete.

– Do sada tamo nije bilo stupova i sada će taj zadnji dio odnosno zaselak koji je bio bez električne energije, napon moći imati struju odnosno javnu rasvjetu. Uskoro ćemo postaviti petnaestak rasvjetnih tijela odnosno novih led žarulja. Tim produžetkom javne rasvjete na trafostanici taj bi se proces zaokružio – najavio je načelnik Branko Tukač, dodajući da se potom nastavlja, prema mogućnostima, zamjena živinih lampi LED lampama. – Pokazalo se da je to velika ušteda na električnoj energije, čak 3 puta jeftinije je, pa će se ulaganje vratiti kroz par godina – ističe Tukač.

Besplatan WiFi

Također, Općina Hrašćina na natječaju Europske komisije WiFi4EU dobila je sredstva od 112.500 kuna za nabavku suvremene opreme za besplatan WiFi na javnim mjestima. – Odluku smo dobili prije neki dan, i postavit će se diljem općine 10 uređaja odnosno opreme za instaliranje pristupnih točaka bežičnom internetu, i to na mjestima gdje se ljudi najviše okupljaju, koja su najfrekventnija središta života stanovnika – pojasnio je načelnik Tukač. Kako dolazi proljeće i ljepše vrijeme, nastavit će se i intenzivirati i drugi infrastrukturni radovi i tekuće aktivnosti, među ostalima i nasipavanje makadamskih puteva i održavanje prometnica diljem općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook