Prethodni članak
Sljedeći članak

[NASTAVLJA SE KULTURNA SURADNJA] Albansko folklorno društvo u posjetu KUD – u 'Matija Gubec' Gornja Stubica


Folklorna skupina 'Bilbili' iz Albanije posjetila je prošle subote Gornju Stubicu i prijateljsko Kulturno – umjetničko društvo 'Matija Gubec', koje je ove godine gostovalo na njihovom festivalu folklora 'Aulona' u gradu Vlori, na jugu Albanije.

Prijateljstvo se razvilo te je nastavljeno zahvaljujući Vedatu Zogjaniju, bivšem glavnom tajniku albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj 'Shkendija' sa sjedištem u Zagrebu. Dva su društva potpisala sporazum o prijateljstvu, međusobnom posjećivanju i kulturnoj suradnji te razmijenila prigodne suvenire.

Direktor festivala Sejmen Gjokoli prisjetio se ugodnog gostovanja i druženja gornjostrubičkog društva na njihovom festivalu, dok je predsjednik KUD – a 'Matija Gubec' Božidar Sačer članovima društva 'Bilbili' govorio o posebnostima Zagorja te predstavio Gupčevu lipu, gdje su se i okupili.

Gostima je dobrodošlicu u Gornju Stubicu poželio i načelnik Jasmin Krizmanić, govoreći o posebnostima Gornje Stubice. Osim Gupčeve lipe, gosti oduševljeni prirodnim ljepotama ovoga dijela Zagorja posjetili su i Spomenik Matiji Gupcu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook