Prethodni članak
Sljedeći članak

Naš prognostičar najavljuje: Evo što nas sve čeka u idućih tjedan dana


Nađ dežurni prognostičar s portala Kad će kiša, Kristijan Božarov, i ovaj tjedan dopnosi nam progozu vremena za idućih tjedan dana. 

Kraj ožujka obilježila je jaka južina, najviše temperature i najviše sunca smo imali baš tijekom uskrsnog vikenda, ali uz dosta jak vjetar i puno mutnoće zbog afričkog pijeska. Temperatura se kod nas držala oko 25, a na istoku Hrvatske izmjereno je do 30 stupnjeva što su novi rekordi za ožujak. Kratko pogoršanje s pljuskovima krajem ponedjeljka i tijekom utorka neće bitnije narušiti ovu toplinu i proljetni ugođaj jer se u nastavku tjedna opet očekuje puno sunca i topline. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Utorak će biti promjenjiv i malo svježiji. Još može biti kiše i pljuskova, uglavnom rano ujutro. Sredinom dana sve više suhog vremena uz razvedravanje i sunčana razdoblja, ali poslijepodne je još ponegdje moguć kraći pljusak. Dnevna temperatura će se malo sniziti u odnosu na uskrsni vikend, ali nema nekog većeg zahladnjenja, mjerit ćemo 15-18°C.

U srijedu izgleda uglavnom suho i djelomično sunčano uz ugodnu proljetnu temperaturu. Ponovno će zapuhati umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutro malo hladnije, a dnevna temperatura oko 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva.

Jutro će i u četvrtak biti prohladno, ali danju će uz duža sunčana razdoblja temperatura zraka ponovno dogurati do 19 ili 20 Celzijevih stupnjeva. I dalje se nastavlja južina uz umjeren jugozapadni vjetar.

Prognoza za petak pokazuje lijepo i pretežno sunčano proljetno vrijeme uz dosta visoku popodnevnu temperaturu oko 22 Celzijeva stupnja. Puhat će umjeren zapadni ili jugozapadni vjetar.

Za vikend dodatno zatopljenje. Oba dana očekujemo lijepo, suho i većinom sunčano vrijeme uz južinu. To znači da će i noći i dani postajati sve topliji pa će dnevna temperatura za vikend ponovno dohvatiti 25 Celzijevih stupnjeva. Nadajmo se da vjetar neće previše puhati.

Početkom sljedećeg tjedna i dalje toplo, ali tamo oko utorka postoji mogućnost za lokalne pljuskove.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook