Prethodni članak
Sljedeći članak

Napokon otvorena cesta od Luga Zabočkog do Bračaka

Za promet je i dalje zatvorena cesta od parkirališta OB Zabok do Bedekovčine, a prema informacijama sa stranica HAK-a, ona bi u promet trebala biti puštena 20. prosinca


Dionica ceste od Luga Zabočkog do čvora brze ceste u Bračaku, a koja je bila u rekonstrukciji još od srpnja, napokon je otvorena za promet, javlja današnji Zagorski list.

No, i dalje je za promet zatvorena cesta od parkirališta OB Zabok do Bedekovčine, a prema informacijama sa stranica HAK-a, ona bi u promet trebala biti puštena 20. prosinca, naravno ako ne bude dodatnih radova i ako to dozvole vremenske prilike.

Za korisnike Opće bolnice Zabok, dozvoljen je prilaz preko brze ceste DC 640, čvor Mokrice – Bračak, dok je za vozila koja dolaze iz smjera Bedekovčine obilazak kroz Križanče, Mirkovec pa na državnu cestu D1 Lug Zabočki.  Cestom kroz Bedekovčinu do OB Zabok, koja je i dalje zatvorena za promet, isključivo mogu prolaziti stanari i korisnici poslovnih objekata duž te dionice, a svi ostali obilaznim pravcima. Svi ostali koji se 'švercaju', ako naiđu na policiju mogu biti novčano kažnjeni.

Kako piše Zagorski list, sam projekt, rekonstrukcija državne ceste D24 Zabok – Zlatar Bistrica, podijeljena je na fazno izvođenje, na tri poddionice, u ukupnoj duljini zahvata od oko šest kilometara. Izvođač radova je tvrtka Colas, dok je vrijednost ugovora 15 mil. kuna bez PDV-a. Rekonstrukcija podrazumijeva kompletnu izmjenu kolničke konstrukcije, radove na oborinskoj odvodnji te rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove pješačke staze.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook