Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon završetka školske godine krenut će energetska obnova zabočke osnovne škole

Ukupni troškovi su 8.168.391,95 kuna


Otvoren je javni natječaj za izbor izvođača radova za energetsku obnovu OŠ K.Š.Gjalski u Zaboku. Riječ je o najvećoj osnovnoj školi u županiji koja, prema riječima ravnatelja Tomislava Polanovića, ove godine broji 700 učenika. Od toga ih je 600 u matičnoj školi dok su ostali raspoređeni na dvije područne škole u Špičkovini i Martinišću. Prostor škole koristi i Glazbena škola s više od 200 učenika.

Brojna ulaganja

Osim što bi uskoro trebali krenuti radovi na najvećoj školskoj zgradi u našoj županiji, ravnatelj Polanović zadovoljan je što se primiču radovi i na Područnoj školi u Martinišću. Priznaje, u staru se zgradu područne škole mnogo ulagalo, no ona je bila u tako lošem stanju da neka ozbiljnija obnova nije dolazila u obzir. – Evo, zadovoljstvo nam je da će u novu školsku godinu djeca krenuti u novu i modernu školu – naglasio je ravnatelj. A mnogo se ulagalo i u zgradu matične škole. – Na školi je kroz godine promijenjeno krovište, izmijenili smo kompletnu rasvjetu, obnovili smo spoj između dva dijela škole, kojeg mi zovemo 'most', no sve to nije dovoljno. Zgrada je stara 30 godina i makar se u nju dosta ulagalo, moramo spomenuti da su je dugo godina koristili i učenici Gimnazije Antuna Gustava dok nisu dobili svoju zgradu – istaknuo je Polanović. Najlošija je zasigurno, stolarija, a ravnatelj ističe kako su gubici energije vrlo veliki.

Energetska obnova

Prema saznanjima ravnatelja, ali i prema onome što je župan Željko Kolar rekao na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, radovi bi trebali započeti odmah po završetku školske godine, a njihovo očekivano trajanje bilo bi šest mjeseci. Kako stoji na stranicama Krapinsko- zagorske županije, projektom je planirana provedba integralne energetske obnove građevine koja uključuju povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije i ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja. Ukupni troškovi su 8.168.391,95 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook