Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon ljetnih temperatura, slijedi šok? "Nije da vas plašimo, ali ostavite zimske gume"


Foto: Screenshoot/Facebook

Temperature proteklih dana gotovo su neugodno visoke, a u subotu te nedjelju diljem Hrvatske dosežu do 30 stupnjeva, a mjestimice i preko toga. Tako će se nastaviti i sljedećih nekoliko dana, pa se tako za zagrebačko područje predviđa nastavak vrućeg i stabilnog vremena, piše Zagreb.info.

Tako je barem do kraja sljedećeg tjedna, a neki se pitaju što bi moglo doći nakon toga, odnosno hoće li se ljetne vrućine nastaviti ili će doći do novog zahlađenja.

Da je moguća potonja mogućnost, spominje objava sa stranice RiMeteo. Najavljuju pravo iznenađenje koje bi nas moglo zateći sredinom mjeseca. “Nije da vas strašimo, ali sredinom mjeseca travnja vidi se jedno pošteno zahlađenje, tako da nemojte još skidati zimske gume s vozila.

Ovo je današnja karta modela ECMWF i temperature na oko 1500 metara visine za 16.4. Dakle, ukoliko se ostvari, bit će to pad temperature sa +19 °C na -5 °C na 1500 metara visine, u nešto više od jednog dana razlike”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

“Po karakteristikama bio bi to direktan udar sa Sjevernog pola, nešto slično onome što se događa u Sjevernoj Americi. Dakako, ovo je samo trend koji se uspostavio na kartama, ne i sigurna prognoza. No, pratite nas i dalje i sve ćete kao i uvijek do sada saznati na vrijeme”, navode u objavi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook