Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon četiri volonterska načelnička mandata u općini Zagorska Sela, vratio se u mirovinu, ali ne miruje

Moram biti aktivan da bi produžio svoj životni vijek, rekao je Kodrnja


Željko Kodrnja (73), nakon uspješnog rada kao kovinotokar i odrađena četiri mandata načelnika općine Zagorska Sela, sredinom prošle godine zaključio je svoju političku aktivnost i svoje mjesto uz pomoć birača prepustio 41-godišnjoj Kseniiji Krivec Jurak.

- Odjednom sam se našao u dilemi što sada? Ako se prepustim klupi u parku i mirovanju kao osoba treće životne dobi, skratit ću sebi životni vijek. Društvene aktivnosti me nisu osobito zanimale, te sam se vratio svom kovinotokarenju - kaže Željko Kodrnja. Prije nego je zagazio u političku karijeru, vodio je uspješno svoju kućnu radionost, radionicu za strojnu obradu metala u Zagorskim Selima. Zanat je izučio u Krapini, a zaposlio se u Prvomajskoj u Zagrebu, zatim odslužio vojni rok te se zaposlio u "Radi Končar". Potom je otišao u Njemačku i tamo kovinotokario 7 godina, a u slobodno vrijeme bio čak i taksista, a onda se vratio kući i zaposlio u kumrovečkoj Valjaonici.

- Tamo sam izumio stroj za narebrivanje valjaka, koji služe za proizvodnju rebrastog čelika - pohvalio se naš sugovornik. Nakon propasti Valjaonice otvorio je obiteljsku radionicu za strojnu obradu metala. Kad se uključio u nestranačku politiku, strojno opremljenu i uhodanu radionicu je prepustio svom sinu Danijelu i snahi Martini, a i unuk Luka sada pokazuje interes za ovu djelatnost. - Sa mojim umirovljenjem, zaželio sam se kovinotokarenja. Sa sinom - direktorom dogovorio sam se da mi "dopusti" raditi kada i koliko hoću, na strojevima koje poznajem. U radionici se opustim. Okružuju me mladi majstori koji rade na elektronski dirigiranim strojevima. Imam dovoljno visoku mirovinu i ne tražim novac za rad u radionici. Ovdje se osjećam "kao kod kuće" - zaključio je umirovljenik Željko Kodrnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook