Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon 20 godina postojanja rukometašice Zaboka zaigrale u novoj sportskoj dvorani

Zabočke rukometašice imale su pobjedu i poraz na premijeri u novoj zabočkoj dvorani


Nakon dvadeset godina postojanja kluba i igranja na asfaltu i tuđim dvoranama, rukometašice Zaboka konačno su odigrale utakmicu pred svojim sugrađanima u novoj sportskoj dvorani u Zaboku. U 3. krugu MŽRL za djevojčice 2002. godište i mlađe Zabočanke su ugostile prvu i drugu ekipu Lokomotive i ubilježile pobjedu i poraz.

Prvu prvenstvenu utakmicu u zabočkoj dvorani zapravo su odigrale Koka i Lokomotiva 2, a Koka je pobijedila rezultatom 21:16. Nakon toga svoju su premijeru imale zabočke rukometašice koje su pobijedile Lokomotivu 2 rezultatom 26:23, a taj rezultat zapravo ne održava stanje stvari na parketu, jer je Despenić zadnjih deset minuta čuvao svoje najbolje rukometašice za utakmicu protiv prve momčadi Lokomotive.

Prva pobjeda u novoj dvorani

Odlično je za Zabočanke protiv Lokomotive 2 otovrila Dora Despenić koja je u prvom poluvremenu postigla pet golova i najzaslužnija je što su Zabočanke na veliki odmor prenijele tri gola viška (9:12). U nastavku se priključila Laura Jurina, koja je u 24. minuti zabila čak tri gola, pa je Zabok otišao na +7 (10:17), a Ana Horvat s tri uzastopna pogotka dovodi Zabok na najvećih devet golova razlike u 29. minuit (11:20). Despenić u vatru tada stavlja drugu ekipu, a Lokomotiva 2 preko Ele Bajkuše iz minute u minutu smanjuju prednost do konačnih 23:26, no pobjeda zabočkih rukometašica ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. U pobjedi protiv Lokomotive 2 po šest golova postigle su Dora Despenić i Laura Jurina, dok su Dora Belošević, Lana Štefanko i Ana Horvat postigle po tri pogotka. Svoj su obol naravno dale i vratarice Miriam Klasić i Karla Novosel. Kod Lokomotive 2 Ela Bajkuša je postigla devet, Nika Vrdoljak pet, a Anđela Žagar četiri gola.

Dobar start, ali na kraju poraz od Lokomotive

Poslije te utakmice Lokomotiva je uvjerljivo slavila protiv Koke, a onda je slijedio dvoboj večeri. S velikim se zanimanje očekivalo vidjeti što Zabok može protiv velike Lokomotive. I krenule su Zabočanke uraganski, na krilima Laure Jurine stigle do vodstva od 3:0, pa su vodile 4:1, a onda je Dora Belošević, koja je odlično otvorila utakmica, u 14. minuti kod rezultata 6:5 za Zabok nepromišljeno zaradila isklučenje nakon nepotrebnog oštrog faua na Petri Krezo i kola su krenulo nizbrdo. Zabočanke su izašle iz ritma, gošće su istrčale 2-3 kontre i serijom od 4:0 došle do tri pogotka prednosti na poluvremenu (6:9).

Problemi zabočkih rukometašica nastavili su se i u nastavku. Zabočanke nikako nisu uspjevale probiti visoku i dobro postavljenu obranu gošći, a brzu igru s početka prvog utakmice više nisu mogle uspostaviti. U nastavku je pravu malu simultanku sa Zabočankama odigrala Tomica Curić, koja je utakmica završila s devet golova na kontu, od čega dva iz sedmerca. Da nevolja za Zabočanke bude veća promašile su tri sedmerca, a igračicu više nisu uspješno koristile. Šteta što zabočke rukometašice nisu iskoristile odličan dan Karle Novosel koja je odlično branila u nastavku utakmice. Najefikasnije u porazu bile su Laura Jurina i Dora Belošević sa po tri gola.

- U prvoj utakmici nakon uvjerljivog vodstva dao sam priliku igračicama iz drugog plana, za koje sam mislio da će održati veću razliku. Dva boda iz ove utakmice održat će nas u borbi za borbu unutar prvih šest mjesta, što nam je cilje. Što se tiče druge utakmice mislim da smo trebali pokazati više. Pokazali smo da možemo parirati i ekipama poput Lokomotive, koje su puno iskusnije i imaju puno više utakmica i treninga od nas. Zadovoljan sam što imamo tri treninga u novoj dvorani, čime se naša igra unapređuje iz dana u dan. Nadam se da ćemo već u idućim utakmicama pokazati bolju igru, a rezultat će doći sam po sebi. Lijepo je bilo napokon zaigrati u novoj dvorani o kojoj su se danas naše gosti iz Koke i Lokomotive izrazile same superlative -riječi su trenera Zaboka Zorana Despenića.

LOKOMOTIVA 2 – ZABOK 23:26 (9:12)

ZABOK: Gradska sportska dvorana, GLEDATELJA: 200, SUCI: Barle (Zagreb) i Šoić (Samobor).

LOKOMOTIVA 2: Havranek, Janđel, Begić 2, Zlatar 1, Rakitičan, Colner, Žagar 4, Vrdoljak 5, Kovačević, Gale, Barle 2, Lojna, Wurth, Bajkuša 9 (1). TRENER: Anita Pavlinić

ZABOK: Novosel, Despenić 6 (1), N. Klasić 2, Kic 1, L. Jurina 6, Herceg, Belošević 3, Bosec 1, Novak 1, Kaminski, Jagečić, Štefanko 3, M. Klasić, Horvat 3. TRENER: Zoran Despenić

SEDMERCI: Lokomotiva 2: 1/1; Zabok: 1/1

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 2: 0; Zabok: 2 minute (Horvat)

ZABOK-LOKOMOTIVA 10:16 (6:9)

ZABOK: Gradska sportska dvorana, GLEDATELJA: 150, SUCI: Barle (Zagreb) i Šoić (Samobor).

ZABOK: Novosel, Despenić 2, N. Klasić, Kic, L. Jurina 3, Herceg, D. Belošević 3, Bosec, Novak 2, Kaminski, Jagečić, Štefanko, M. Klasić, Horvat. TRENER: Zoran Despenić

LOKOMOTIVA: Josić, Antić, Fureš 2, Runjić, Lovrić, Curić 9 (2), Perković 2, Krezo 1, Cvitković 1, Sladić, Zuber, Miloš, Vučićević 1. TRENER: Iva Kanjugović

SEDMERCI: Zabok: 0/3; Lokomotiva: 2/3

ISKLJUČENJA: Zabok: 4 minute (Belošević, Despenić); Lokomotiva 8 minuta (Cvitković, Perković, Lovrić, Fureš)

Ostali rezultati:
Koka – Lokomotiva 2 21:16
Lokomotiva – Koka 27:17

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook