Prethodni članak
Sljedeći članak

Najviše promila kod muškarca (60) u Bračku, a najbrže se vozilo u Dubrovčanu

Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka opojnog sredstva, odnosno alkohola te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10,000,00 kuna i predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca


Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu tijekom vikenda utvrđena je u petak, 24. rujna 2021. godine u Bračku kod 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom sa 2,10 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka opojnog sredstva, odnosno alkohola te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10,000,00 kuna i predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Dubrovčanu gdje je utvrđena brzina od 123 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 82 prometna prekršaja. Pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđena su: 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 31 ostali prekršaj u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook