Prethodni članak
Sljedeći članak

Najveći poklon DVD-u Klanjec za njihovu 130. obljetnicu bit će uređenje doma

Na Izvještajnoj skupštini DVD-a Klanjec podnesena su izvješća o radu u protekloj godini, a u ovoj jubilarnoj godini Društvo uz redovne godišnje aktivnosti, Društvo očekuju dva velika izazova


Klanječki DVD, kao jedno od najstarijih Dobrovoljnih vatrogasnih društava na području naše županije zakoračio je u 130. godinu svog djelovanja. Izvještajna skupština održana protekle subote u prostorijama Vatrogasnog doma u Klanjcu okupila je oko osamdesetak članova Društva, predstavnike susjednih vatrogasnih društava, predstavnika PGD Radvanje-Maribor pobratimskog društva DVD-a Klanjec te brojne uzvanike. Skupštini su nazočili krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, predsjednik VZG Klanjec Željko Zajec te klanječki župnik pater Antun Jesenović.
Skupštinu je otvorio predsjednik Ervin Šoban koji je nakon izbora radnih tijela podnio i Izvješće o radu za 2017. godinu.

– Uspješnu godinu iza nas obilježili su tradicionalno terensko takmičenje operativnih vatrogasaca u svibnju, rad sa vatrogasnim pomlatkom, a klanječki vatrogasci sudjelovali su i na svim tradicionalnim društvenim, kulturnim i vjerskim manifestacijama u gradu. U DVD-u Klanjec obavljan je inspekcijski nadzor nad radom Društva, kojom prilikom nisu bile zabilježene značajnije primjedbe. To je razlog što volim reći da radimo dobar posao i da ga treba nastaviti u istom ritmu uz svestranu podršku cjelokupnog članstva, naših građana i lokalne samouprave – rekao je predsjednik DVD-a Šoban.

Uslijedila su i druga izvješća, između ostalih i izvješća o radu vatrogasne postrojbe te o radu djece i vatrogasne mladeži. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasnom odlukom članova Skupštine.

Obnova Vatrogasnog doma

Predsjednik DVD-a Ervin Šoban osvrnuo se i na planove Društva za 2018. godinu.

– Ove godine najbitnija stvar, ne zanemarujući ostale redovne aktivnosti, da se krene u rekonstrukciju zgrade u kojoj se sada nalazimo. Zgradi je potrebna temeljita obnova od temelja do krova, jer nakon svake manje kiše nama prokišnjava strop i uništava nam opremu. Prije tridesetak dana, zahvaljujući prvenstveno inicijativi gospodina Župana i Gradonačenika grada Klanjca, ozbiljno se pristupilo izradi projekne dokumentacije. Ista je u završnoj fazi i uz ostalu dokumentaciju, bit će spremna za prijavljivanje na natječaj za europska sredstva, planirana i namijenjena rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade DVD-a – rekao je Šoban.

Župan Kolar obraćajući se Skupštini također se osvrnuo na obnovu zgrade DVD-a.

– 130. obljetnica je idealna prilika da svi stavimo glave skupa i uredimo kompletno dom. Tu ima niz stvari koje su otežavajuće okolnosti; od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, do toga da smo pod zonom zaštite spomenika kulture, da imamo dogradnji i da bi sve to trebalo ucrtavati i projektirati. Mi ćemo spremiti papire za jedno mjesec dana i aplicirati na europske fondove za 85 % bespovratnih sredstava i urediti dom. Mislim da će to biti najveći poklon vama vatrogascima za 130. obljetnicu – rekao je župan Kolar.

Gradonačelnik Brlek također je klanječkim vatrogascima čestitao 130. obljetnicu rada te najavio da je Grad spreman podržati uređenje Doma.

– Grad Klanjec će sigurno pomoći, ako će biti 85% bespovratnih sredstava trebat će ipak 15 % pribaviti, a tih 15 % nisu mala sredstva. Iskrene čestitke za 130. godišnjicu rada i puno uspjeha u narednoj godini – rekao je gradonačelnik Brlek zaželjevši vatrogascima čim manje intervencija.
Skupština je zaključena obraćanjem predstavnika prijateljskih vatrogasnih društava koji su klanječkom DVD-u zaželjeli uspješan rad. Sama proslava 130. godišnjice djelovanja uslijedit će najesen, najavio je predsjednik DVD-a Šoban.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook