Prethodni članak
Sljedeći članak

Najavljena nova ulaganja u Područnu školu Lepa Ves, planira se i obnova društvenog doma čiji bi vlasnik postao Grad Donja Stubica

Povodom Dana grada Donja Stubica gradonačelnik Nikola Gospočić i župan Kolar obišli su područnu školu u Lepoj Vesi i dograđen i obnovljen dječji vrtić Bubamara u Donjoj Stubici


Povodom Dana grada Donja Stubica koji svoj dan obilježava u nedjelju 7. lipnja gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obišli su danas Područnu školu u Lepoj Vesi u koju je Županija investirala 160 tisuća kuna u obnovu krovišta, uređenje kuhinje i dijela stolarije. Župan je najavio i nova ulaganja u područnu školu Lepa Ves.

 

- Prema prvim troškovnicima, stolarija koja se mora još završiti i uređenje sanitarnih čvorova, ne bi trebalo biti iznad 150 tisuća kuna. Taj novac ćemo većim dijelom osigurati u proračunu za 2021. godinu, a jedan manji dio ćemo osigurati još ove godine. Danas smo dogovorili da ćemo ići i u sanaciju sanitarnih čvorova i na taj način bi zaokružili ovu priču ulaganja u područnu školu. Škola ima 17 učenika i vjerujem da je to jedan naš nastavak našeg opredjeljenja za ulaganje u obrazovanje. To je naše opredjeljenje kojeg se držimo od početka i tako ćemo i završiti i ovaj naš drugi mandat – rekao je župan Kolar.

 


Sukladno u dogovoru s gradonačelnikom otvorena je i tema društvenog doma, koji se nalazi iza područne škole, koji su gradili mještani iz samodoprinosa i na zemljištu škole. -S obzirom da je Grad pripremio elaborate vezane za energetsku obnovu, potrebno je i da bude vlasnik tog objekta. Gradonačelnik je podnio zahtjev na školski odbor koji će o tome raspravljati i ako će školski odbor donijeti da se taj objekt prenese na Grad, a to bi bilo logično s obzirom da su ga građani sami gradili iz samodoprinosa. Naravno da će Krapinsko – zagorska županija dati svoju suglasnost kako bi se Grad uknjižio i kako bi se mogao javljati na sve natječaje i da se taj projekt završi do kraja – dodao je župa. Svim građankama i građanima Donje Stubice, gradonačelniku, njegovom zamjeniku, gradskom vijeću čestitao je njihov dan Grada i najavio kako u ponedjeljak u Županiji ima sastanak vezan za Stubičku zaobilaznicu za koju su obećali da će je projektirati, izvaditi građevinsku dozvolu i pripremiti svu dokumentaciju i predati Hrvatskim cestama i i dogovarati dinamiku izgradnje takve ceste.

 


-Stubica je gospodarski i turistički jak kraj sa sjajnim potencijalom. Ono što je neophodno da rasteretimo promet iz centra Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje i Gornje Stubice i da napravimo jednu modernu zaobilaznicu u rangu brze ceste. Ta cesta će s jedne strane rasteretiti središta i podignuti razinu prometne sigurnosti na jednu višu razinu, a s druge strane će dati jedan novi zamah gospodarstvu – zaključio je župan.

 

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić je rekao kako se na Područnoj školi Lepa Ves realizirala značajna investicija te zahvalio KZŽ na ulaganju u infrastrukturu škole. - Grad svake godine pokušava pratiti to ulaganje i sa svojim sredstvima pa tako izdvajamo 50-ak tisuća kuna godišnje za osnovnu školu i određene investicije koje su potrebne. Zahvalio se Županiji i na pruženoj inicijativi da društveni dom u Lepoj Vesi uđe u vlasništvo Grada. Do sada je uređeno pet društvenih doma gdje nisu riješeni samo imovinsko – pravni odnosi već su ti domovi i energetski obnovljeni.

 

I Gospočić je spomenuo projekt stubičko – oroslavske obilaznice koja će nakon više od 40 godina biti po prvi puta uvedena u prostorni plan. Ravnateljica OŠ Donja Stubica Sonja Martinek rekla je kako je PŠ Lepa Ves stara ljepotica izgrađena 1911. godine te da ju nakon ove investicije veseli nova, a to je promjena stolarije i rješavanje sanitarnih prostorija. PŠ Lepa Ves pohađa 17 učenika.

 
Osim Područne škole i doma u Lepoj Vesi zajedno s ravnateljicom Vesnicom Borlak obišli su i dograđen dječji vrtić Bubamara, najveću investiciju u zadnjih nekoliko godina, ukupne vrijednosti oko 7 milijuna kuna. Od Agencije za plaćanje dobiveno je 4, 9 milijuna kuna, a vrtić su dograđivale lokalne tvrtke.

 

S obzirom na situaciju s koronavirusom odnosno epidemiološke slike i zbog posljedica potresa Dan Grada Donja Stubica obilježit će se skromnije i to nedjeljnom misom, a sredstva koja su bila određena za proslavu, prebacuju se za COVID-19 i pomoć građanima stradalima u potresu, istaknuo je gradonačelnik. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook