Prethodni članak
Sljedeći članak

[NAJAVA NOVE SEZONE 1. NOGOMETNE LIGE] Tko će naslijediti Stražu?


Uvijek je tako s tim ljetnim pauzama od nogometa. Tek završi jedna sezona, malo se okreneš oko sebe, odeš koji tjedan na more i prije nego se ufuraš (i pukneš) u ritam kontinenta, zove urednik. Pa kaj već počne sezone? O da, počinje. Nogometne lopta u županijskim ligama službeno će se početi okretati već 25. kolovoza, a to je dragi moji već ove nedjelje. I tako, dok su zagorski prvoligaši brusili formu po ljetnim turnirima i pripremnim utakmicama, valja onda brzo zaviriti u raspored 1. kola i pokušati dati neku najavu, hm, možda i prognozu.

No, znamo jako dobro koliko su prognoze nezahvalne. Ipak, nekako se čini da bi mogli očekivati uzbudljivu sezonu, sa glavnim pitanjem tko će naslijediti Stražu, koja je prilično uvjerljivo osvojila prošlu sezonu i otišla put 4. HL-središte. Iz te lige u 1. zagorsku nije srećom ispao niti jedan zagorski klub, pa su iz 2. zagorske stigli Omladinac i Jedinstvo. Koliko će oni moći u ovoj sezoni jedno je od pitanja. Omladinac je dva puta u nedavnoj prošlosti dolazio do 1. lige, ali bi odmah i ispadao. Možda treća sreća? Jedinstvo ima puno iskustva u 1. zagorskoj ligi, no hoće li roster biti posložen za nešto više od borbe za opstanak vidjet ćemo. A tko bi trebao biti glavni favorit? Svakako da u prvi plan moramo gurnuti ekipe koje su završile prošlu sezonu odmah iza Straže, dakle Stubica i Oroslavje, a čini se da uz 40. rođendan i Golubovec misli jako ozbiljno. Ivančica je bila hit prošle sezone i bit će vrlo zanimljivo vidjeti može li i dalje veseliti svoje vjerne navijače, a proljetni dio prošle sezone  upravo izvrsno odigrali su Inkop i Rudar M, pa i od njih očekujemo lijepe stvari. Klanjec je bio tu negdje, bliže vrhu, no za iskorak će trebati malo boljih rezultata u kontinuitetu.

Preostalih 5 klubova sasvim sigurno će stremiti popravku dojma od prošle godine, prije svega su tu Oštrc i Rudar DZ. Zagorec VT, Matija Gubec i Pregrada prošle su sezone u nekim trenutcima bili u borbi za opstanak, pa bi zasigurno željeli iskorak u mirnije vode već ranije. Koliko će u tome biti uspješni vrlo brzo će pokazati nova sezona, koja u svom startu nudi, gledajući barem prema zadnjoj sezoni jedna vrlo dobar derbi, Naime, Stubica dočekuje Ivančicu. Prvo kolo odmah donosi i općinski derbi Velikog Trgovišća, gdje Zagorec dočekuje Omladinac, a drugi povratnik iz 2. zagorske lige Jedinstvo gostuje kod Inkopa, koji će željeti nastaviti lijepi niz rezultata iz proljeća prošle sezone. Vrlo zanimljivo bi moglo biti u Oroslavju, gdje istoimeni domaćin dočekuje Rudar DZ, koji i ove sezone ima malo japanskog štiha. Ništa manje zanimljivo neće biti niti u Mihovljanu, gdje Rudar dočekuje Klanjec. Jedni su u prošloj sezoni bili bolji na jesen (Klanjec), drugi na proljeće (Rudar M), vidjet ćemo kakav će im biti start u ovu.

Golubovec ima velike apetite i za start gostovanje kod nepredvidive, ali sve bolje Pregrade, koja napreduje iz sezone u sezonu kako polako stasaju domaći igrači. I na koncu ostaje nam utakmica Oštrc – Matija Gubec, koja je na proljeće figurirala kao borba za opstanak. I jedni i drugi nadaju se pak da neće tako biti i ove sezone, a eventualna pobjeda bi svakako dobro došla za samopouzdanje na startu. Utakmice se igraju u nedjelju 25. kolovoza u 17.30 sati. Sretno svima.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook