Prethodni članak
Sljedeći članak

Nagrada Gjalski za srednje škole otišla u ruke Zlatarščanki

Na ovogodišnji Natječaj pristiglo je 35 radova iz 9 škola


Jučer je u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održana svečanost dodjele nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Prvu je nagradu osvojila Tamara Jakopović iz SŠ Zlatar za rad 'Opsesivno-kompulzivni poremećaj' pod mentorstvom Ivančice Tomorad, druga je nagrada otišla u ruke Zrinke Vrček iz Druge gimnazije Varaždin za rad 'Serija života', pod mentorstvom Petra Bekića, dok je treću nagradu dobila Rebeka Petković iz Prve gimnazije Varaždin za rad 'I Feel Fine' pod mentorstvom Tatjane Ruže.

Pohvale za rad su dobile Marija Tomorad iz SŠ Zlatar, Agata Gredičak iz SŠ Oroslavje, Helena Dolovčak iz SŠ Krapina, Ana Gregorić iz Gimnazije A. G. Matoša Zabok, Doroteja Kunštek iz SŠ Krapina, Marija Valić iz SŠ Pregrada, Anamarija Križaj iz Gospodarske škole Varaždin.

Na svečanosti je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je pozdravila okupljene učenike, njihove mentore te ostale okupljene.

- Nagrada Ksaver Šandor Galski prestižna je u literarnom svijetu, međutim posebno mi je drago što se ustoličila i ova nagrada za učenike srednjih škola koja predstavlja lijep poticaj vašem stvaralaštvu. Čestitam svima na sudjelovanju te Vam želim puno uspjeha i u budućem radu - poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i Jasna Petek.

Srednjoškolska nagrada Gjalski dodjeljuje se od 1994. godine i ima regionalni karakter. Uz učenike Krapinsko-zagorske županije od 2003. godine natječu se i srednjoškolci Varaždinske županije. Svake se godine na natječaj prijavljuju mladi autori čije prozne uratke s velikom pozornošću čitaju i ocjenjuju članovi Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu ove godine bili Kristina Špiranec, Irena Labaš Veverec i Sanja Ždralović.

Na ovogodišnji Natječaj pristiglo je 35 radova iz 9 škola, a na završnoj su svečanosti dodijeljene nagrade, priznanja i zahvalnice učenicama s tri najbolje ocijenjena rada i njihovim mentorima, pohvaljenim učenicima, kao i predstavnicima škola sudionika. Na svečanosti je nazočila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook