Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Svažić: 'Rebalansom proračuna osigurat ćemo sredstva za sufinanciranje obnove Osnovne škole Krapinske Toplice'


Općina Krapinske Toplice podržava cjelovitu obnovu Osnovne škole oštećene u potresu te će taj proces poduprijeti i financijski. Naime, općinski načelnik Ernest Svažić izrazio je zadovoljstvo što kreću radovi na obnovi za koje je danas potpisan ugovor, a kod prve iduće izmjene proračuna predložit će Vijeću da se uvrsti i sufinanciranje obnove škole u skladu s aktualnim mogućnostima.

 

- Najveća će pomoć, naravno, stići od države temeljem proglašene elementarne nepogode, ali podržavam zamisao da se u narednim mjesecima odrade i radovi koji će prostorne uvjete održavanja nastave uskladiti s važećim pedagoškim standardima – poručio je načelnik Svažić.

Kako je vijest o elementarnoj nepogodi doprla do mnogih prijatelja Krapinskih Toplica u zemlji i inozemstvu, Općina je otvorila posebnu stavku za prikupljanje namjenskih donacija te će kroz mjesec dana izvijestiti o količini prikupljenih sredstava.

 

Bez obzira što Općina Krapinske Toplice kontinuirano i intenzivno ulaže u rad dječjeg vrtića kojem je osnivač, redovito se odaziva i apelima Osnovne škole i njezinog osnivača, Krapinsko-zagorske županije, kad traže pomoć kako bi poboljšali uvjete boravka osnovnoškolaca.

- Tako smo financijski poduprli asfaltiranje košarkaškog igrališta iza zgrade škole, nabavku garderobnih ormarića, uređenje dječjeg igrališta ispred škole, nabavku pametnih ploča te sufinanciramo školsku kuhinju, nabavku udžbenika i prijevoz učenika. Na kraju želim još spomenuti i da će obnova nogometnog igrališta koju započinjemo ovog proljeća također pridonijeti kvaliteti nastave tjelesnog odgoja u našoj školi te sam siguran da se nakon ovih dramatičnih slika ukazuje puno ljepša perspektiva za nove generacije osnovnoškolaca u Krapinskim Toplicama – naglasio je načelnik Ernest Svažić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook