Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Šplajt: 'Centar za posjetitelje bit će dovršen do Dana općine'

  • Robert Šplajt

    Robert Šplajt


Brojni infrastrukturni radovi u tijeku su na kumrovečkom području. Već na samom ulazu u mjesto može se uočiti kako odlično napreduje obnova Centra za posjetitelje. Prema riječima načelnika Roberta Šplajta, ti će radovi biti završeni do Dana općine.


Multimedijska dvorana
- Multimedijska dvorana dočarat će i obogatiti našu cjelokupnu turističku destinaciju Kumrovca, Desinića, Zagorskih Sela, a i cijelog Zagorja. Jako smo ponosni na ovaj projekt koji će nas na kraju koštati sigurno preko 2 milijuna kuna, ali mislim da je vrijedan svakog uloženog novčića, jer ćemo imati jako lijepi ulaz u Općinu Kumrovec– zadovoljan je Šplajt. Mnogo se radi i na sanaciji klizišta pa je Općina na natječaj Hrvatskih voda prijavila klizište u Razdrtom za koje je dobiveno 290 tisuća kuna, a načelnik smatra kako bi se vrijednost radova mogla popeti i na pola milijuna kuna. - Saniranje klizišta je jako važno zbog omogućivanja normalnog prometovanja, kako prema središtu Kumrovca, tako i prema Općini Tuhelj. Radovi će krenuti sredinom 8. mjeseca, kako bi uspjeli sanirati klizište do jeseni i jesenskih kiša. U suradnji s Županijskim cestama i Krapinsko - zagorskom županijom također smo uspjeli dobiti sredstva od Hrvatskih voda za sanaciju klizišta u naselju Velinci prema Desiniću, pa ćemo do kraja godine sanirati i tu dionicu. Uspjeli smo dogovoriti sa Županijskim cestama da se u Zelenjaku na županijskoj prometnici adaptira i obnovi most koji je bio u jako lošem stanju. Zahvalni smo Županijskim cestama što su ušli u investiciju koju jako dugo čekamo– rekao je Šplajt.


LED rasvjeta
U fazi realizacije je i projekt Lončarov put u vrijednosti od 7 milijuna kuna koji je u stopostotnom iznosu financiran iz europskih fondova preko Mjere 7.2. Radovi napreduju dobrim tempom, asfaltiranje se očekuje u kolovozu, a završetak radova u rujnu. - Radovi na kanalizaciji Ravno Brezje i Risvica Faza 2 također idu dobrim tijekom. Očekujemo da će sve biti gotovo u 12. mjesecu, i da će ta naselja dobiti jednu funkcionalnu kanalizaciju, a isto tako i novi sloj asfalta prometnicama kojima je prošla kanalizacija. Također se radi i na javnoj rasvjeti u naseljima Kladnik i Ravno Brezje za koju smo djelomično dobili novac iz Ministarstva regionalnog razvoja, a djelomično ćemo pokriti iz svojeg proračuna. Vrijednost investicije je oko 300.000 kuna. Tako ćemo cijelo naselje Kladnik pokriti kvalitetnom LED rasvjetom, kao i Ravno Brezje koje još nije pokriveno – izvijestio je o komunalnim radovima Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook