Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Milički: 'Bilo je puno muke, znoja i razočarenja, ali smo uspjeli napraviti puno toga za našu Mariju Bistricu'

Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja Marija Bistrica je obilježila Dan općine


Dan Općine Marija Bistrica, koji se slavi 13. srpnja, svečano je obilježen u petak 10. srpnja. U Karmelu Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca služena je sveta misa, koju je predslavio rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, a svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica, održana je u Domu kulture, uz primjetne epidemiološke mjere. Na početku je prikazan mali film koji Mariju Bistricu predstavlja kao veliko gradilište i govori o brojnim projektima, poput novog vrtića, reciklažnog dvorišta, proširenja groblja i izgradnje nove mrtvačnice, obnove Doma kulture, zamjene javne rasvjete, besplatnog interneta, ali i brojnih drugih većih i manjih projekata, sve skupa vrijednih 30 mil. kuna.

 

Prije video prezentacije projekata, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, podsjetio je da je počela zadnja godina drugog mandata ove vlasti. -Nismo bili zadovoljni kako se naše mjesto razvija. Smatrali smo da je ovo naše sveto tlo, gdje smo rođeni i imamo privilegiju što smo ovdje rođeni i što ovdje živimo. Smatrali smo da jednostavno ovo mjesto nije iskoristilo svoj potencijal koji nosi u sebi. Nije to samo zbog nas, već i zbog hodočasnika, koji dolaze u velikom broju svake godine – rekao je Švaljek i zahvalio svim suradnicima, što su svi ciljevi koji su bili zacrtani ostvarili. -Imali smo jasne ciljeve i viziju i naši ciljevi su prije svega bili plemeniti. Bili smo koncentrirani isključivo na razvoj i stvaranje nove vrijednosti– zaključio je Švaljek.

 

Nakon prikazanog filma načelnik Josip Milički je pozdravio sve goste osvrnuvši se na projekte prikazane u filmu. -Bilo je puno muke, nije uvijek bilo sve sjajno, bilo je i znoja i razočarenja, ali uspjeli smo napraviti puno toga – rekao je načelnik i zahvalio svima na pomoći, kako sa državne i županijske razine, tako i na lokalnom području. -Zahvaljujem od srca na svemu, vjerujem da ćemo i dalje imati izvrsnu suradnju. Pred nama je nova omotnica 2021.-2026. Vrijednost ovih projekata je 30 mil. kuna, veliki dio je sufinanciran upravo iz EU fondova. Vjerujem da u ovoj slijedećoj omotnici, ako povučemo pola mi smo zadovoljni, sve za bolju i ljepšu Mariju Bistricu – zaključio je bistrički načelnik.

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica dodijeljeno je i 12 priznanja i 2 zahvalnice Općine Marija Bistrica, kao i Povelja koju je dobio mons. Zlatko Koren, za nesebičnu pomoć i izniman doprinos u promociji Općine Marija Bistrica i Svetišta Majke Božje Bistričke. Mons. Koren se ispričao zbog nedolaska, pa će Povelju primiti naknadno. Priznanja su dobili pomoćnik ministra unutarnjih poslova RH za Civilnu zaštitu Damir Trut, za svesrdnu pomoć koju je pružio općini Marija Bistrica teTehnix d.o.o. za uspješnu poslovnu suradnju. Nažalost obveze su spriječile i Damira Truta i vlasnika Tehnixa Đuru Horvata, koji su se ispričali. Priznanja su još dobili psihologinja u OŠ Marija Bistrica Vesna Tomorad, za vrijedan i požrtvovan rad u Osnovnoj školi kao i u široj zajednici Općine Marija Bistrica, Josip Kovačić, za dugogodišnji predan rad u Udruzi umirovljenika Marija Bistrica, mladi glazbenici Tihana Car i Roberto Hren za svestranost i vrhunsku predanost glazbi te izvanredne uspjehe na brojnim natjecanjima, predsjednica Mjesnog Odbora Laz Mirela Mikuš za nesebično zalaganje za potrebe mještana naselja Laz, Vladimir Kurešić, za dugogodišnju poslovnu suradnju, Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica za 120 godina djelovanja, KUD ''Lovro Ježek'' za 45 godina djelovanja i Limena glazba KUD-a za 125 godina djelovanja. Zahvalnice Općine dobili su prof. Stjepan Petrinec i Zdenka Petković zbog odlaska u mirovinu. I ove godine prema prijedlogu Osnovne škole Marija Bistrica novčanom nagradom u iznosu od 750 kn nagrađeni su učenici Paola Pucko i Luka Klancir.

 

Dan Općine Marija Bistrica čestitali su: izaslanik predsjednika Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, izaslanik predsjednika Sabora Žarko Tušek, župan KZŽ Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Sjednici su prisustvovali i brojni drugi uzvanici, izdvajamo člana Predsjedništva i Izvršnog odbora Hrvatske matice umirovljenika Josip Kovačića, voditelja Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula, predsjednika Ogranka matice hrvatske u Mariji Bistrici dr. sc. Vedrana Klaužera, nekoliko čelnika zagorskih Općina i zamjenicu gradonačelnika prijateljskog grada Buzeta Anu Pernić. U kratkom glazbenom programu na flautama su nastupile učenice Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica Iva Babić, Klara Gabud i Jelena Tomorad, mentorica prof. Ivana Pavlović, pratnja prof. Maria Bilandžić, kao i sjajni mladi bistrički glazbenici Tihana Car i Roberto Hren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook