Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Marko Kos ne može aktivno sudjelovati u kampanji, spriječio ga je koronavirus

Izbori su pred nama. Vjerujem da će bez obzira na moju izolaciju građani prepoznati kvalitetu života koju smo zajedno postigli i dati mi povjerenje za novi mandat, vjeruje načelnik Kos


Aktualni načelnik općine Sveti Križ Začretje i kandidat SDP-a za načelnika u sljedećem mandatu Marko Kos ne može se aktivno uključiti u kampanju. Naime, u posljednja tri tjedna samo je 4-5 dana smio iz kuće. Prvo se dogodilo da mu je propisana samoizolacija zbog pozitivnog nalaza na koronavirus njegove supruge. Kako u obiteljskoj kući živi s obitelji, kad je prošla samoizolacija samo je jednom, jako pažljivo i pod svim epidemiološkim mjerama na tren pomogao majci oko bake kojoj je pozlilo ona je i testirana te se ispostavilo da je pozitivna na koronavirus. Također, bila je pozitivna i majka, a on nije imao mira i sam je otišao na testiranje. Brzi test bio je pozitivan i sad je u karanteni. Iako je na svojem Facebook profilu obećavao skoro druženje, odmah nakon samoizolacije, na svetokriškom pijacu, neće prije izbora moći ni to.

Iako je pozitivan na koronavirus, načelnik Marko Kos pozitivan je i emocionalno. Rekao nam je da je samo na jednu večer izgubio okus, a sada se dobro osjeća, jedino mu je malo dosadno jer nije naviknut biti sam. 'Već tri tjedna se na distanci gledamo po našem gruntu, svatko je na svojem kraju, smije se načelnik Kos zadovoljan što unatoč pozitivnom nalazu nitko nema nikakvih posebnih simptoma. Rekao je i da neće iznevjeriti svoje Svetokrišćane, pa je sada poručio: 'Vidimo se ubrzo na našem pijacu“.

Evo što je poručio:

'Dvije crtice na brzom testiranju znače da sam pozitivan. Prvotnu izolaciju koja mi je bila propisana zbog pozitivnog testa supruge završio sam još u petak. U vrijeme izolacije, budući da nam to kapaciteti agroturizma dozvoljavaju, svi smo se rasporedili odvojeno po sobama i držali se propisanih uputa i međusobne distance prema pravilima struke. Unatoč međusobnoj izolaciji prvi problem pojavio se kod bake koja nije sa nikim bila u kontaktu jer se i sama teško kreće. Ispalo je da je pozitivna što je u nama ostalima pobudilo sumnju.

U tom krakom periodu nakon izolacije, iako nisam imao nikakve simptome, izbjegavao sam sve zatvorene prostore. No, sumnja se pokazala navečer kad sam jeo voće koje mi je nakratko imalo čudan okus. Radi obitelji i aktivnosti koje me svakodnevno očekuju odlučio sam odraditi brzi test koji se pokazao pozitivnim. Presudilo je valjda samo nekoliko trenutaka u podizanju bolesne bake u krevetu. Pazili jesmo, ali očito je korona bila jača.

Dakle, do daljnjeg sam u izolaciji. Sve u svemu, radim od kuće. Čudno je to sve. Od prvog kredita kojeg sam izvadio još 2007. i pokretanja posla na OPG – u te kasnije uključivanja u javni život općine nisam toliko vremena proveo doma. Ovo su novi izazovi; pomalo neobični - provodiš puno vremena sa obitelji, a opet moraš biti oprezan i na distanci. Fizički kontakt sa djetetom mora biti limitiran, što je najgore od svega. No, proći ćemo i kroz to.

Izbori su pred nama. Vjerujem da će bez obzira na moju izolaciju građani prepoznati kvalitetu života koju smo zajedno postigli i dati mi povjerenje za novi mandat.

Zdravlje obitelji i sviju nas sada je prioritet!,

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook