Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Ban upoznao saborsku zastupnicu s problemima općine Bedekovčina

Riječ je o drugoj općini koju je posjetila saborska zastupnica Marija Puh

U nastavku svog obilaska po zagorskim gradovima i općinama, saborska zastupnica Marija Puh posjetila je Općinu Bedekovčina. U društvu načelnika Darka Bana, vijećnika Kristijana Dekanića i predsjednika HNS-a Bedekovčina Ivana Beloševića razgovaralo se o razvojnim projektima aktualnim u Općini.


Načelnik Ban rekao je saborskoj zastupnici s kojim se sve izazovima susreće u svojem drugom mandatu. Prije svega, njegova je želja započeti s realizacijom strateški važnog projekta turističke valorizacije Bedekovčanskih jezera. Ova umjetna jezera prepoznata su kao veliki turistički potencijal Zagorja, a načelnik Ban je dosad uložio velik trud kako bi se riješila imovinsko-pravna pitanja te je ostalo još samo pitanje vlasništva nad jezerima čemu se također nazire pozitivan ishod. Imovinsko-pravni odnosi istaknuti su kao velik izazov i kod svih ostalih projekata, pa je Bedekovčina dosad općenito teško dolazila do bespovratnih sredstava za projekte, a zastupnica Puh je ovom prilikom ponudila svu svoju pomoć u rješavanju otvorenih pitanja.

Po pitanju komunalne infrastrukture kao najveći izazov za općinu prepoznata je prometnica kroz Martinec Orehovički prema susjednim općinama Mače, Mihovljan i Sveti Križ Začretje koja je nerazvrstana te time prepuštena na upravljanje Općini. Nedostatak sredstava za njezinu rekonstrukciju i dovođenje u zadovoljavajuće stanje načelnik Ban će pokušati realizirati kroz prijavu na više natječaja i suradnju sa susjednim općinama te uz zalaganje zastupnice Puh pri nadležnim institucijama. Kao treći projekt koji bi mogao predstavljati pomak u razvojnom smjeru Bedekovčine predstavljen je projekt Centra za kompetencije u poljoprivredi u koji bi bili uključeni Agronomski fakultet u Zagrebu, Srednja škola Bedekovčina, Općina Bedekovčina i ostali zainteresirani dionici kojima je razvoj poljoprivrede u interesu.

Projekt je zamišljen u Poznanovcu, na površini od preko 10 hektara sa svom poljoprivrednom infrastrukturom, od staklenika grijanih termalnom vodom sa 130 metara dubine do otvaranja poljoprivrednog veleučilišta. Kako interes svih strana postoji, zastupnica Puh je i ovdje istaknula kako će se potruditi kako bi se što prije započelo s pripremom ovog projekta koji bi mogao imati veliki značaj za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. Zaključak zastupnice Puh je kako su neriješeni imovinsko-pravni odnosi iz prijašnjih vremena Bedekovčini i ostalim gradovima i općinama u županiji nanijeli veliku štetu, te kako je potrebna konstruktivna suradnja vlasti i oporbe na svim razinama kako bi svima zajedno učinili život boljim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 ujutro prekinut je promet između čvorova Delnice i Oštrovica u oba smjera. Obilazak je državnim cestama (DC3 i DC501) preko Gornjeg Jelenja. Do 05:30 sati ujutro zatvorena je dionica autoceste A7 Sv. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program