Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Ban upoznao saborsku zastupnicu s problemima općine Bedekovčina

Riječ je o drugoj općini koju je posjetila saborska zastupnica Marija Puh


U nastavku svog obilaska po zagorskim gradovima i općinama, saborska zastupnica Marija Puh posjetila je Općinu Bedekovčina. U društvu načelnika Darka Bana, vijećnika Kristijana Dekanića i predsjednika HNS-a Bedekovčina Ivana Beloševića razgovaralo se o razvojnim projektima aktualnim u Općini.


Načelnik Ban rekao je saborskoj zastupnici s kojim se sve izazovima susreće u svojem drugom mandatu. Prije svega, njegova je želja započeti s realizacijom strateški važnog projekta turističke valorizacije Bedekovčanskih jezera. Ova umjetna jezera prepoznata su kao veliki turistički potencijal Zagorja, a načelnik Ban je dosad uložio velik trud kako bi se riješila imovinsko-pravna pitanja te je ostalo još samo pitanje vlasništva nad jezerima čemu se također nazire pozitivan ishod. Imovinsko-pravni odnosi istaknuti su kao velik izazov i kod svih ostalih projekata, pa je Bedekovčina dosad općenito teško dolazila do bespovratnih sredstava za projekte, a zastupnica Puh je ovom prilikom ponudila svu svoju pomoć u rješavanju otvorenih pitanja.

Po pitanju komunalne infrastrukture kao najveći izazov za općinu prepoznata je prometnica kroz Martinec Orehovički prema susjednim općinama Mače, Mihovljan i Sveti Križ Začretje koja je nerazvrstana te time prepuštena na upravljanje Općini. Nedostatak sredstava za njezinu rekonstrukciju i dovođenje u zadovoljavajuće stanje načelnik Ban će pokušati realizirati kroz prijavu na više natječaja i suradnju sa susjednim općinama te uz zalaganje zastupnice Puh pri nadležnim institucijama. Kao treći projekt koji bi mogao predstavljati pomak u razvojnom smjeru Bedekovčine predstavljen je projekt Centra za kompetencije u poljoprivredi u koji bi bili uključeni Agronomski fakultet u Zagrebu, Srednja škola Bedekovčina, Općina Bedekovčina i ostali zainteresirani dionici kojima je razvoj poljoprivrede u interesu.

Projekt je zamišljen u Poznanovcu, na površini od preko 10 hektara sa svom poljoprivrednom infrastrukturom, od staklenika grijanih termalnom vodom sa 130 metara dubine do otvaranja poljoprivrednog veleučilišta. Kako interes svih strana postoji, zastupnica Puh je i ovdje istaknula kako će se potruditi kako bi se što prije započelo s pripremom ovog projekta koji bi mogao imati veliki značaj za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. Zaključak zastupnice Puh je kako su neriješeni imovinsko-pravni odnosi iz prijašnjih vremena Bedekovčini i ostalim gradovima i općinama u županiji nanijeli veliku štetu, te kako je potrebna konstruktivna suradnja vlasti i oporbe na svim razinama kako bi svima zajedno učinili život boljim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook