Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Viteškom turniru u Gornjoj Stubici prikazane borbe vitezova, plesali su se renesansni plesovi, a posjetitelji su se okušali u raznim radionicama

U programu je sudjelovalo nekoliko udruga iz Hrvatske


U Gornjoj Stubici održava se danas Viteški turnir s najdužom tradicijom u Hrvatskoj. Na prostorima Muzeja seljačkih buna, u perivoju dvorca Oršić, održane su razne radionice u kojoj su sudjelovali posjetitelji te su se okušali u gađanju lukom i strijelom, izradi grbova i slično.

Bilo je tu akrobata, žonglera, dama koje su prikazale dvorske renesansne plesove i vitezova koji su se borili mačevima. Održane su i predstave za djecu, a vrlo atraktivan dio programa bio je dio u kojem su konji pokazali svoje umijeće plesa.

U programu su sudjelovale viteške udruge Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Red Čuvara grada Zagreba, Viteški red Svetog Nikole, Karlovački bubnjari, velikotaborsko putujuće kazalište i dječje kazalište Vjeverica, žongleri i akrobati iz Cirkulture i Trikocirkusa, studio povijesnog plesa Divertimento, i Ensemble Audiatur sa srednjovjekovnom glazbom te stručni muzejski djelatnici, a postavljen je i srednjovjekovni sajam koji je ponudio razne rukotvorine osobito atraktivne najmlađima, poput drvenih mačeva, lukova, strijela i slično.

Odvijanje programa potpomognuto je sredstvima projekta Living Castles u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija - Hrvatska.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook